Senatul pune la dispoziția Parchetului Militar raportul Comisiei de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989

Senatul pune la dispoziția Parchetului Militar raportul Comisiei de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, să pună la dispoziția Parchetului Militar raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluționării dosarului Revoluției.

"Secția Parchetelor Militare de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte a solicitat posibilitatea să îi fie puse la dispoziție, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989. Acest raport și documentele respective sunt clasificate, însă noi am fost de acord, mi s-a părut firesc, să punem la dispoziție Parchetului Militar toate aceste documente. Trebuie însă să trimită persoane calificate, care au pregătirea și certificatul necesare pentru a studia aceste documente", a declarat Chelaru, la finalul ședinței conducerii Senatului de luni.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), Secția Parchetelor Militare, a solicitat Senatului să îi fie pus la dispoziție, spre consultare, raportul Comisiei senatoriale de cercetare a evenimentelor din decembrie 1989, în vederea soluționării "temeinice și legale" a dosarului Revoluției nr. 11/P/2014.

"Prin ordonanța nr. 692/C2/2016 din data de 5 aprilie 2016, prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ a dispus (...) infirmarea ordonanței nr. 11/P/2014 din 14 octombrie 2015 a Parchetului de pe lângă ÎCCJ — Secția Parchetelor Militare și redeschiderea urmăririi penale în cauză. Dispoziția de redeschidere a urmăririi penale a fost supusă, potrivit Codului de procedură penală, confirmării judecătorului de Cameră preliminară din cadrul ÎCCJ. Prin încheierea nr. 469 din 13 iunie 2016, emisă în dosarul nr. 1483/1/2016, ÎCCJ Secția Penală a dispus confirmarea redeschiderii urmăririi penale în dosarul nr. 11/P/2014", se arată în solicitarea PÎCCJ.

AGERPRES/(A — autor: Cătălina Barbu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”