SENZAȚIONAL! Clotilde Armand a publicat numele și CV-urile membrilor Comisiei de la Veneția, despre care Tăriceanu a spus aseară la RTV că sunt „superficiali”!

SENZAȚIONAL! Clotilde Armand a publicat numele și CV-urile membrilor Comisiei de la Veneția, despre care Tăriceanu a spus aseară la RTV că sunt „superficiali”!

SENZAȚIONAL! Clotilde Armand a publicat numele și CV-urile membrilor Comisiei de la Veneția, despre care Tăriceanu a spus aseară la RTV că sunt „superficiali”!

Conform  G4Media.ro , preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni seara, la România TV, că opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia nu ar fi trebuit să fie făcută publică şi s-a declarat ”speriat” de faptul că lucrurile acestea sunt tratate cu superficialitate de Comisie. Clotilde Armand l-a ironizat pe liderul ALDE pe Facebook, prezentând pe scurt cine sunt specialiștii Comisiei de la Veneția, pe care Tăriceanu i-a acuzat de superficialitate.

”Dl Tăriceanu a devenit foarte fricos și ne spune că opinia preliminară a Comisiei de la Veneția nu ar fi trebuit să fie facută publică. De ce? pentru că așa vrea el. A mai spus și asta: “Comisia de la Veneția tratează lucrurile acestea cu o superficialitate care pe mine mă sperie. Efectiv mă sperie.”
Să vedem de cine este speriat dl Tăriceanu:

– Jean-Claude Colliard (Chancellor of University Paris 1 – Panthéon-Sorbonne, former member of the Constitutional Council),
– Ugo Mifsud Bonnici (Professor of Law and former President of Malta),
– Christoph Grabenwarter (Judge at the Constitutional Court of Austria),
– Wolfgang Hoffmann-Riem (Former Judge, Federal Constitutional Court of Germany),
– Jan Erik Helgesen (Professor at University of Oslo),
– Hanna Suchocka (Former Prime Minister of Poland, Professor at Adam Mickiewicz University in Poznań and Chair of the Constitutional Law Department)
– Gret Haller (Senior Lecturer at Johann Wolfgang Goethe University, Germany, former President of the Swiss Parliament),
– Klemen Jaklič (Lecturer on Law at Harvard Law School, Harvard University),
– Jeffrey Jowell (Professor of Law and former Dean of University College London),
– Evgeni Tanchev (President of the Constitutional Court of Bulgaria),
– Kaarlo Tuori (Professor of Jurisprudence at the University of Helsinki),
– Pieter Van Dijk (State Councillor, Chair of the Constitutional Law Committee, and former Judge of the European Court of Human Rights),
Jan Velaers (Professor at University of Antwerp)”

Ce a declarat Călin Popescu Tăriceanu duminică seara la România TV

”Un astfel de document, denumit «opinie preliminară», nu trebuia făcut public, pentru că el presupune că urmează să fie modificat. Nu ştiu care sunt procedurile prin care se ajunge la opinia preliminară, dar prima remarcă pe care vreau să o fac pe fond (este că – n.r.) acest document este un document care din punct de vedere juridic mi s-a părut extrem de subţire. Este un document politic, este o opinie politică exprimată din partea Comisiei de la Veneţia. Nu e normal. Comisia de la Veneţia trebuia să analizeze subiectele de ordin juridic, nu opţiunile politice”
”Comisia de la Veneţia tratează lucrurile acestea cu o superficialitate care pe mine mă sperie. Efectiv mă sperie. În ceea ce priveşte opţiunile politice pe care le avem noi în domeniul politicii penale, în domeniul organizării Justiţiei, cred că filtrele pe care le-am avut şi care au funcţionat, inclusiv la Curtea Constituţională, au fost suficiente” (sursa News.ro)

Context. Comisia de la Veneția a dat vineri publicității un raport intermediar, în care solicită autorităților de la București să revină asupra modificărilor aduse legilor Justiției, în special, în ceea ce privește numirea și revocarea procurorilor șefi ai principalelor parchete – DNA, DIICOT și Parchetul general. Solicitările apar în Raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, făcut public vineri.

Comisia cere ca în procedură să fie menținut rolul președintelui României și al CSM pentru a echilibra influența ministrului justiției.

Comisia de la Veneția e așteptată să sprijine Opinia fără modificări la sesiunea pleanară din octombrie, se arată în anunțul oficial de pe site-ul Consiliului Europei. De asemenea, Comisia de la Veneția a autorizat raportorii să emită opinia și să o trimită autorităților române.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa