Separatiștii din Lugansk spun că procurorul lor general a fost ucis într-o explozie

Separatiștii din Lugansk spun că procurorul lor general a fost ucis într-o explozie

„Procurorul general” al autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR), din estul Ucrainei, şi adjuncta sa ar fi fost ucişi vineri într-o explozie produsă în sediul unde lucrau, transmit agențiile internaționale de presă.

Procurorul Serghei Gorenko FOTO Wikimedia

„Astăzi, în urma unui act terorist, procurorul general al LPR, Serghei Gorenko, şi adjuncta sa Ekaterina Steglenko au fost ucişi”, a anunţat pe Telegram liderul prorus al acestei regiuni separatiste, Leonid Pasecinik, citat de Agerpres .

„Explozia, care s-a produs în clădirea Parchetului General, arată că regimul de la Kiev a depăşit toate limitele acceptabilului”, a adăugat Pasecinik, utilizând pentru conducerea Ucrainei un termen inventat și promovat de Kremlin.

Leonid Pasecinik nu a dat alte detalii despre natura exploziei, dar a precizat că oamenii aflați în subordinea sa sunt în căutarea unor „persoane ce au legătură cu această crimă”.

În ultimele luni, zeci de responsabili separatişti sau reprezentanți ai ocupației ruse din Ucraina au fost vizaţi de atacuri, mai mulţi dintre ei fiind ucişi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...