Șerban Nicolae, despre cererea DNA în cazul ministrului Viorel Ilie: Eu voi vota împotrivă

Șerban Nicolae, despre cererea DNA în cazul ministrului Viorel Ilie: Eu voi vota împotrivă

Liderul grupului senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, a anunțat marți că grupul PSD a cerut membrilor săi să voteze fiecare cum consideră necesar, precizând că, personal, va vota împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

 "Grupul parlamentar PSD a decis să voteze fiecare după cum consideră necesar. (...) Vă pot spune că eu voi vota împotriva cererii de începere a urmăririi penale pentru domnul senator Viorel Ilie. Voi pune bila neagră în urna albă și bila albă în urna albă pentru că eu, văzând documentele, nu în necunoștință de cauză, și la nivelul meu de înțelegere, nu cred că suntem la faza în care să cerem urmărirea penală pe ceea ce ni s-a adus", a afirmat marți Șerban Nicolae, în plen.

El a subliniat că doar membrii Comisiei juridice au cercetat dosarele înaintate Senatului de către Justiție.

"O persoană care nu a văzut sesizarea, care nu a citit documentele însoțitoare își asumă responsabilitatea de a cere urmărirea penală a oricărei persoane din această sală. (...) Vă rog să fiți de acord să nu mai folosim argumentele: nu sunt de specialitate, nu am pregătire juridică, nu pot aprecia. Cine nu poate aprecia nu poate acționa. Aveți deplină libertate de a decide în acord cu propria conștiință și cu informațiile pe care le aveți. (...) Este responsabilitatea fiecărui senator care votează să hotărască dacă cere urmărirea penală, în cazul de față a senatorului Viorel Ilie, sau nu cere urmărirea penală pentru faptele care ne-au fost sesizate. (...) Vă îndemn să verificați înainte de a vota dacă vă asumați răspunderea de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului în cunoștință de cauză sau nu", a adăugat Șerban Nicolae.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!