Șerban Nicolae, despre cererea DNA în cazul ministrului Viorel Ilie: Eu voi vota împotrivă

Șerban Nicolae, despre cererea DNA în cazul ministrului Viorel Ilie: Eu voi vota împotrivă

Liderul grupului senatorilor social-democrați, Șerban Nicolae, a anunțat marți că grupul PSD a cerut membrilor săi să voteze fiecare cum consideră necesar, precizând că, personal, va vota împotriva cererii DNA de începere a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie.

 "Grupul parlamentar PSD a decis să voteze fiecare după cum consideră necesar. (...) Vă pot spune că eu voi vota împotriva cererii de începere a urmăririi penale pentru domnul senator Viorel Ilie. Voi pune bila neagră în urna albă și bila albă în urna albă pentru că eu, văzând documentele, nu în necunoștință de cauză, și la nivelul meu de înțelegere, nu cred că suntem la faza în care să cerem urmărirea penală pe ceea ce ni s-a adus", a afirmat marți Șerban Nicolae, în plen.

El a subliniat că doar membrii Comisiei juridice au cercetat dosarele înaintate Senatului de către Justiție.

"O persoană care nu a văzut sesizarea, care nu a citit documentele însoțitoare își asumă responsabilitatea de a cere urmărirea penală a oricărei persoane din această sală. (...) Vă rog să fiți de acord să nu mai folosim argumentele: nu sunt de specialitate, nu am pregătire juridică, nu pot aprecia. Cine nu poate aprecia nu poate acționa. Aveți deplină libertate de a decide în acord cu propria conștiință și cu informațiile pe care le aveți. (...) Este responsabilitatea fiecărui senator care votează să hotărască dacă cere urmărirea penală, în cazul de față a senatorului Viorel Ilie, sau nu cere urmărirea penală pentru faptele care ne-au fost sesizate. (...) Vă îndemn să verificați înainte de a vota dacă vă asumați răspunderea de a cere urmărirea penală a unui membru al Guvernului în cunoștință de cauză sau nu", a adăugat Șerban Nicolae.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

3 Ucraina / perspectiva repetării scenariului sfâşierii Iugoslaviei

4 Apă de ploaie / Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizeaz…

5 „Armata” de prostituate de lux folosită de Securitate pentru străini. Cine erau tinerele folosite pentru sex, …