Șerban Nicolae despre protestatari: Să nu cadă pradă manipulării. E vorba de oameni neinformați sau care au o plăcere să fie manipulați

Șerban Nicolae despre protestatari: Să nu cadă pradă manipulării. E vorba de oameni neinformați sau care au o plăcere să fie manipulați

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, a declarat, joi, la Parlament, că protestatarii nu trebuie să cadă pradă manipulării, fiind vorba de nişte persoane „neinformate” sau care au „plăcerea de a fi manipulate”, în condiţiile în care opinii precum reabilitarea corupţilor reprezintă nişte „absurdităţi”.

Întrebat ce le-ar transmite celor care protestează, Şerban Nicolae a spus că aceştia nu trebuie să cadă pradă manipulării.

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aş spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut opinii că se reabilitează corupţii, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat... E foarte greu să combaţi nişte absurdităţi. Atunci îmi dau seama că este vorba despre nişte oameni neinformaţi sau care au, poate, tendinţa şi au plăcerea de a fi manipulaţi, pentru că altminteri nu poţi să discuţi de lucruri care nu s-au întâmplat şi să spui că aşa se întâmplă”, a precizat senatorul PSD.

Preşedintele Comisiei juridice a mai spus că informarea a fost realizată prin accesul liber al jurnaliştilor la dezbaterile privind graţierea.

”Acum, dacă se iau informaţiile filtrate sau apar informaţii trunchiate... cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Şerban Nicolae. De aia am şi spus, l-am rugat pe domnul Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispaţi şi că pot spune şi adevărul”, a conchis Şerban Nicolae.

Aproximativ 1.000 de persoane au protestat miercuri seara în faţa Guvernului faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro