Serghei Lavrov: SUA nu vor lansa un atac în Coreea de Nord, întrucât aceasta are arme nucleare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a estimat că Statele Unite nu vor lansa un atac împotriva Coreei de Nord, întrucât știu cu certitudine că aceasta din urmă dispune de arme nucleare, informează agențiile AFP și EFE.

'Americanii nu vor recurge la lovituri împotriva Coreei (de Nord), pentru că nu doar suspectează, ci au certitudinea că aceasta dispune de bombe nucleare', a spus Lavrov într-un interviu difuzat duminică de postul rus de televiziune NTV. 'Eu nu încerc să apăr Coreea de Nord, eu doar spun că toată lumea este de acord cu această analiză', și-a explicat el afirmația.

În opinia sa, actuala criză din peninsula coreeană poate fi rezolvată printr-o abordare mai suplă, nu cu amenințări, ci prin 'mângâieri, sugestii și persuasiune'.

Iar dacă Washingtonul nu va recurge la o asemenea abordare mai conciliantă, 'atunci ne-am putea confrunta cu o catastrofă foarte imprevizibilă și vor suferi zeci, dacă nu chiar sute de mii de cetățeni inocenți din Coreea de Sud, dar și din Coreea de Nord, evident, precum și din Japonia. Și Rusia și China vor suferi de asemenea', a continuat șeful diplomației ruse.

El a cerut vineri la ONU 'răcirea capetelor înfierbântate' și privilegierea în această criză a unei 'abordări raționale și nu emoționale — nu ca într-o curte a școlii unde copii se bat fără ca cineva să-i poată opri'.

După ce Donald Trump a spus că, la nevoie, SUA nu vor 'avea altă opțiune decât să distrugă total Coreea de Nord', între el și liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a urmat un schimb de declarații cu jigniri reciproce, Coreea de Nord amenințând și cu un viitor test cu bombă H în Oceanul Pacific.

Ministrul nord-coreean de externe, Ri Yong Ho, a declarat de la tribuna ONU că arsenalul nuclear este pentru țara sa un 'element de descurajare' în fața unei posibile 'invazii militare' americane și că acest arsenal va fi folosit doar ca 'ultimă opțiune' și niciodată împotriva țărilor care nu participă la acțiunile militare ale Washingtonului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vindecă singurătatea, ia cu mâna! / Sexy-consiliera personală a Ministrului Sănătății, 26 de ani, absolven…

2 Nouă ni se spune că masca este inutilă / Virusologul Mihnea Boștină: Din ce în ce mai multe date sprijină ipotez…

3 Mafia PSD / Asta a livrat combinezoane la spitalul groazei din Suceava! „Protejata" lui Vanghelie: contracte de …

4 VIDEO Ăsta era bătut în România după primele 30 de secunde!:))

5 VIDEO Acțiune fără precedent a Poliției Române în județul Ialomița, unde localnicii nu ar respecta regulile de…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor