Servicii secrete: Convoiul militar al Rusiei a rămas la mai mult de 30 de km de Kiev din cauza rezistenței ferme a Ucrainei și defecțiunilor mecanice

Servicii secrete: Convoiul militar al Rusiei a rămas la mai mult de 30 de km de Kiev din cauza rezistenței ferme a Ucrainei și defecțiunilor mecanice

Ministerul britanic al Apărării spune că avansul Rusiei asupra Kievului a fost întârziat de „rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerația” și rămâne la mai mult de 30 de kilometri de centrul orașului, transmite, joi dimineață, The Guardian.

Conform sursei citate, cel mai recent raport de informații britanic spune că:

„Corpul principal al marii coloane rusești care avansează spre Kiev rămâne la peste 30 km de centrul orașului, fiind întârziat de rezistența fermă a Ucrainei, defecțiunile mecanice și aglomerația. Coloana a înregistrat progrese puțin vizibile în ultimele trei zile. În ciuda bombardamentelor grele, orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol rămân în mâinile ucrainene. Unele forțe ruse au intrat în orașul Herson, dar situația militară rămâne neclară”.

Raportul adaugă că Ministerul rus al Apărării „a fost forțat să admită” că 498 de soldați ruși au fost deja uciși și 1.597 răniți în războiul lui Putin, adăugând că numărul real al celor uciși și răniți „va fi aproape sigur considerabil mai mare” și va continua să crească.

sursa foto: AGERPRES/ EPA/ MAXAR


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”