Serviciile esenţiale funcţionează la Kiev, dar trupele ruse se apropie de oraş (primarul Kliciko)

Serviciile esenţiale funcţionează la Kiev, dar trupele ruse se apropie de oraş (primarul Kliciko)

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a avertizat marţi că situaţia la Kiev este ''periculoasă'', în timp ce trupele ruse continuă să se apropie şi este în curs de consolidare apărarea oraşului, cu amenajarea de fortificaţii şi posturi de control, iar preşedintele Volodimir Zelenski a numit un responsabil militar pentru capitală, transmite agenţia EFE.

''Pe măsură ce inamicul se apropie, situaţia la Kiev devine tot mai periculoasă. Combatanţii noştri, unităţile de Apărare Teritorială luptă eroic pentru pământul nostru. Ne consolidăm apărarea. Se instalează fortificaţii şi posturi de control la intrările în oraş. Şi vă îndemn pe toţi să rămâneţi calmi. Vă rog, nu ieşiţi decât dacă auziţi sirena de raid aerian'', a spus Kliciko într-un mesaj adresat locuitorilor capitalei ucrainene.

El a precizat că serviciile esenţiale funcţionează în continuare la Kiev, dar metroul şi transportul de suprafaţă şi-au redus programul de funcţionare ca urmare a instituirii interdicţiei de circulaţie între orele 20:00 şi 08:00.

Un lung convoi militar rus a fost detectat luni din satelit în apropiere de Kiev. Conform imaginilor difuzate de compania Maxar Technologies, convoiul se întindea pe o lungime de 64 de kilometri şi era format din transportoare blindate, piese de artilerie şi alte vehicule militare, fiind localizat în apropierea bazei aeriene Antonov, la circa 30 de kilometri de centrul Kievului.

Apărarea capitalei este organizată de generalul Mikola Jirnov, numit de preşedintele Volodimir Zelenski comandant al administraţiei militare din Kiev. Într-o intervenţie în care a anunţat această numire, Zelenski a estimat că oraşele Harkov şi Kiev sunt acum ţintele cele mai importante ale Rusiei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”