Serviciile secrete fac percheziții la șeful de campanie al lui Zelenski, unul dintre cei mai bogați ucraineni

Serviciile secrete fac percheziții la șeful de campanie al lui Zelenski, unul dintre cei mai bogați ucraineni

Reședința lui Ihor Kolomoiski, cel care a condus campania electorală a lui Vladimir Zelenski în 2019 și unul din cei mai bogaţi oameni din Ucraina a fost percheziționată miercuri de Serviciul pentru Securitatea Statului (SBU) din Ucraina. Motivul ar fi o anchetă în desfășurare privind posibile infracţiuni financiare, afirmă o sursă oficială neidentificată, citată potrivit Reuters de presa de la Kiev.

Acțiunea vine după ce președintele Volodimir Zelenski a lansat o campanie împotriva aşa-numiţilor "oligarhi" - afacerişti bogaţi" la sfârşitul lui 2021, înainte de invazia rusă pe teritoriul ucrainean.

Ihor Kolomoiski este unul din cei mai bogaţi oameni din Ucraina şi un fost aliat al preşedintelui ucrainean.

Originar din Dnipro, Kolomoiski deţine multe active, printre care şi unul din cele mai influente canale de televiziune ucrainene, l-a susţinut pe Zelenski în campania electorală din 2019.

Ukrainska Pravda, una din publicaţiile care a informat despre percheziţia de miercuri, afirmă că aceasta este legată de o posibilă fraudă cu produse petroliere şi de evaziune fiscală privind taxele vamale.

La percheziţie au participat, alături de SBU, şi oficiali din Biroul pentru Securitate Economică al Ucrainei.

SBU nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta ştirea, iar agenţia nu a reuşit să îl contacteze pe Kolomoiski.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...