Serviciile secrete taiwaneze se îndoiesc că China nu este pregătită pentru război cu insula

Serviciile secrete taiwaneze se îndoiesc că China nu este pregătită pentru război cu insula

Președintele american Joe Biden consideră că guvernul chinez nu ia în considerare posibilitatea unei opțiuni puternice de reunificare, pe fondul unor probleme economice grave.

Foto: Shutterstock

"Președintele Biden a spus că situația economică din China continentală s-a deteriorat până la punctul în care nu are puterea de a ataca Taiwanul. Cu această ocazie, aș dori să spun că în prezent China continentală se confruntă într-adevăr cu o încetinire a creșterii economice, deoarece precum și stagnarea economiei, dar toată lumea știe că anul trecut bugetul lor militar a continuat să crească și, în plus, într-un ritm mai rapid”, a spus șeful adjunct al serviciilor de informații militare din Taiwan.

"În acest sens, forțele armate [ale insulei] trebuie încă să se pregătească. Armata comunistă continuă să-și extindă capabilit['ile militare. Nu ne putem relaxa măsurile de precauție din cauza oricăror observații din partea politicienilor străini sau din alte motive", a spus Huang Wenqi.

"În martie, [președintele chinez] Xi Jinping, la finalul sesiunii Congresului Național al Poporului (Parlamentul Chinei), a anunțat accelerarea procesului de reunificare a patriei. Cred că, în trecut, comuniștii au subliniat constant asta. Desigur, inamicul a sperat întotdeauna să ia Taiwanul fără vărsare de sânge." , - a adăugat generalul-maior. El a menționat că în aceste condiții, forțele armate din Taiwan trebuie să se pregătească pentru orice scenariu.

Duminică, Biden, la o conferință de presă la Hanoi, s-a îndoit că deteriorarea situației economice din China ar determina Beijingul să decidă „invadarea Taiwanului”. "Cred că China are probleme economice grave în acest moment <...>. Nu cred că acest lucru va determina China să încerce să invadeze Taiwan", a spus liderul american.

Taiwanul este guvernat de propria sa administrație din 1949, când rămășițele forțelor Kuomintang conduse de Chiang Kai-shek (1887-1975) au fugit acolo după ce au fost înfrânte în războiul civil chinez. De atunci, insula a păstrat steagul și alte atribute ale fostei Republici Chineze, care existau pe continent înainte de venirea comuniștilor la putere. Beijingul consideră Taiwanul una dintre provinciile Republicii Populare Chineze.

,

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat