Serviciile secrete ucrainene îl avertizează pe Putin: „Pregătim surprize”

Serviciile secrete ucrainene îl avertizează pe Putin: „Pregătim surprize”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) îşi propune pentru anul viitor să-şi intensifice operaţiunile de culegere de informaţii şi să efectueze acte de sabotaj în adâncimea teritoriului controlat de Rusia, pentru a aduce războiul cât mai aproape de Kremlin, a declarat pentru POLITICO şeful SBU, Vasili Maliuk.

FOTO Shutterstock

„Nu ne putem dezvălui planurile. Ele ar trebui să rămână un şoc pentru inamic. Pregătim surprize”, a declarat generalul-maior Vasil Maliuk într-un interviu acordat în scris.

„Ocupanţii trebuie să înţeleagă că nu vor putea să se ascundă. Vom găsi inamicul peste tot”, a avertizat el, referindu-se la rușii care participă la invazia din Ucraina.

Deşi s-a ferit să ofere detalii, Maliuk a dat totuşi câteva indicii, notează POLITICO. Țintele logistice şi activele militare din teritoriul ucrainean ocupat de ruşi vor continua să fie în centrul atenţiei SBU, dar vor exista şi acțiuni dincolo de graniţă, precizează sursa citată.

„Căutăm mereu noi soluţii. Aşadar, bumbacul va continua să ardă”, a insistat Maliuk.

Serviciile secrete ucrainene folosesc cuvântul „bumbac” pentru a descrie exploziile din Rusia şi din teritoriile ocupate ale Ucrainei organizate de unitățile lor speciale, explică POLITICO.

Așadar, Rusia ar trebui să se pregătească să primească lovituri în interior pentru agresiunea militară pe care o duce în țara vecină, conchide POLITICO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat