Serviciul de mesagerie WhatsApp a fost blocat vineri timp de o oră

Serviciul de mesagerie WhatsApp a fost blocat vineri timp de o oră

Serviciul de mesagerie instantanee WhatsApp a căzut vineri la nivel mondial timp de aproximativ o oră, probabil din cauza unor defecțiuni la "nivel tehnic", au declarat experți consultați de EFE.

Asftel, "căderea" suferită de Whatsapp, care potrivit site-ului DownDetector a început la ora 7:38 GMT, "s-ar putea asocia mai degrabă unor probleme tehnice, decât unui atac" de tip hacker, a declarat expertul în securitate informatică și hacking, Deepak Daswani.

Expertul a ținut să precizeze că, "aproape că nu au existat probleme cu atacuri ale hackerilor asupra acestei platforme".

Pe aplicația WhatsApp, mesajele trimise erau vizualizate cu simbolul ceasului și nu erau primite de utilizatori, puțin mai târziu simbolul dispărea și aparent erau trimise, dar totuși nu erau primite de useri.

Serviciul de mesagerie și-a recuperat activitatea în jurul orei 9:15 GMT.

Compania nu s-a pronunțat pe această temă pe conturile sale de rețele de socializare — Facebook și Twitter — și nici nu a furnizat vreo informație în acest sens.

Potrivit unui studiu al companiei tehnologice Adglo, specializată în acest sector, 86 % dintre internauții spanioli cu vârste cuprinse între 16 și 65 de ani utilizează aceste platforme de mesagerie, reprezentând o creștere cu 5 la sută față de anul 2016.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”