Serviciul german de informaţii se aşteaptă la intensificări ale activităţilor de propagandă rusă şi spionaj

Serviciul german de informaţii se aşteaptă la intensificări ale activităţilor de propagandă rusă şi spionaj

Rusia foloseşte chestiuni legate de aprovizionarea cu energie a UE în special ca pe o pârghie", a precizat Biroul federal pentru protecţia Constituţiei într-un comunicat.

Răspândirea ţintită de informaţii false, de exemplu privind deficitul de gaz şi creşteri de preţuri, reprezintă o tentativă de a provoca teamă în Germania privind crize energetice sau alimentare care ar putea ameninţa existenţa ţării, a precizat biroul.

"Propaganda rusă va prolifera probabil în cercuri extremiste şi va alimenta narative conspiraţioniste cu scopul de a crea divizare în societatea noastră", a mai menţionat comunicatul, scrie Agerpres.

Se aşteaptă de asemenea ca statul rus "să-şi intensifice şi mai mult şi să-şi adapteze eforturile politice şi militare de strângere de informaţii", a precizat biroul.

Războiul Rusiei din Ucraina, precum şi efectele sale asupra economiei, sunt teme perfecte pentru a fi instrumentalizate de extremişti politici, a menţionat biroul.

Preşedintele acestei instituţii, Thomas Haldenwang, a menţionat însă în comunicat că până acum "nu există semne de proteste antistatale răspândite sau de revolte violente".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale