Sfârșitul lui Putin se apropie cu pași repezi: Pierderea Crimeei ar fi o lovitură în inima regimului său

Sfârșitul lui Putin se apropie cu pași repezi: Pierderea Crimeei ar fi o lovitură în inima regimului său

Președintele rus Vladimir Putin afirma, la debutul invaziei Rusiei în Ucraina, că își dorește să scape țara de „naziștii” care preluaseră controlul asupra ei. În acest moment, în condițiile unui șir de atrocități săvârșite de trupele sale, este cât se poate de clar că singura persoană care întruchipează toată trăsăturile unui nazist este însuși liderul de la Kremlin, scrie jurnalistul Con Coughlin în The Telegraph .

Pierderea Crimeei ar fi o lovitură pentru Vladimir Putin FOTO Getty Images

Instinctele brutale ale președintelui rus au fost foarte bine expuse la ceremonia organizată la sfârșitul săptămânii în Piața Roșie pentru a celebra alipirea celor patru teritorii ucrainene.

Făcând apel la retorica unui demagog, Putin abia s-a putut stăpâni să nu rostească tot ceea ce gândește când s-a lansat într-o tiradă denunțând fărădelegile Occidentului și anunțând reușitele armatei sale.

În plus, disprețul lui Putin pentru poporul ucrainean pe care încearcă să-l „elibereze” este împărtășit și de forțele ruse, care au săvârșit crime de război din dorința de a prelua controlul asupra pământului ucrainean.

Rusia este învinuită de o multitudine de crime de război, de la masacrul civililor în orașul Bucea , până la cele mai recente lovituri de rachetă asupra unui convoi de refugiați.

Mai mult decât atât, săvârșirea crimelor de război de către Rusia face să fie cu atât mai imperativ ca puterile occidentale să facă tot ce pot pentru ca liderul de la Kremlin și aliații săi să sufere aceeași soartă ca regimul nazist.

Înfrângerea Rusiei

În cadrul unei conferințe organizate la centrul Wilton Park, unii dintre cei mai mari gânditori militari ai lumii au discutat despre implicațiile războiului din Ucraina și cum va putea Occidentul să facă față provocărilor viitoare pe care urmează probabil să le întâlnească din partea unor puteri autoritare precum Rusia și China.

Și chiar dacă părerile cu privire la metodele cele mai bune de a atinge acest scop diferă, în special în privința îmbunătățirii capacității NATO de a se ridica la nivelul unor astfel de provocări, a existat un acord general cum că asigurarea unei înfrângeri a Rusiei ar constitui un bun punct de pornire, a scris Con Coughlin în The Telegraph.

Această perspectivă este cu un pas mai aproape ținând cont de reușitele armatei ucrainene pe câmpul de luptă, care continuă să înainteze pe frontul estic și cel sudic .

În sud, ucrainenii au raportat un progres în apropierea orașului Herson , care este considerat poarta Crimeei.

De unde apare și perspectiva că ucrainenii vor fi curând în poziția de a putea redobândi controlul asupra peninsulei, ceea ce ar însemna o lovitură de pumnal în inima lui Putin.

Armele nucleare

Viteza cu care ucrainenii au răsturnat tendința conflictului în avantajul lor a stârnit neliniște în unele cancelarii occidentale. Există îngrijorarea că președintele rus, care este încolțit, ar putea recurge la utilizarea armelor nucleare tactice.

O astfel de escaladare din partea liderului de la Kremlin s-ar dovedi contraproductivă.

Rusia a produs aceste arme în timpul războiului rece din dorința de a distruge formațiuni masive și compacte de blindate, ceea ce le-ar fi îngăduit trupelor sale să străpungă apărarea occidentalilor.

Însă în Ucraina nu există formațiuni masive și compacte de blindate care să poată fi atacate, iar în spatele frontului nu se află nici măcar o trupă rusă pregătită să lanseze o ofensivă.

Așadar, amenințările nucleare ale lui Putin nu înseamnă nimic mai mult decât un alt exemplu de comportament labil din partea sa.

Acesta este încă un motiv pentru care Occidentul trebuie să-i asigure o înfrângere umilitoare, care să transmită un mesaj fără echivoc și altor regimuri autocratice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”