Sfidarea rămâne/Concertul organizat de Institutul Revoluției condus de Iliescu și Voiculescu a fost anulat

Sfidarea rămâne/Concertul organizat de Institutul Revoluției condus de Iliescu și Voiculescu a fost anulat

Concertul organizat pe 22 decembrie de Institutul Revoluţiei, condus de Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, a fost anulat, informează  Digi24, după ce vineri seară  Trupa VUNK  şi Andra au anunţat că nu mai participă. Mai multe organizații civice au protestat vineri față de organizarea evenimentului din Piața George Enescu unde au murit români în decembrie 1989, susţinând că reprezintă o jignire adusă memoriei eroilor Revoluției din 1989 și urmașilor acestora și solicită anularea acestuia.

„​Duminică, 22 decembrie, VUNK ar fi trebuit să cânte în Piața George Enescu la evenimentul “30 de ani de libertate”, concert pe care îl consideram un omagiu adus victimelor Revoluției din ‘89. În urma detaliilor despre eveniment care au ajuns la noi în ultimele ore am constatat că scopul acestuia e mai puțin clar decât credeam noi. Anunțăm pe această cale retragerea VUNK de la evenimentul organizat de Institutul Revoluției Române”, a scris Trupa VUNK pe Facebook.

Reprezentantul #Rezist a spus, pentru MEDIAFAX, că și stuff-ul solistei Andra a spus că aceasta nu va participa la concert.

"Organizarea unui concert și nu a altui tip de eveniment comemorativ exact în ziua de 22 decembrie, într-un moment și un loc cu încărcătură solemnă deosebită nu poate fi decât un act de sfidare. Un eveniment cu muzică ușoară și populară nu poate fi, în niciun caz și sub nicio formă, acceptabil ca semn de respect pentru cei peste 1.100 de martiri ai Revoluției, pentru răniții din decembrie 1989 și pentru familiile acestora. Dimpotrivă, astfel de evenimente constituie o desacralizare a memoriei victimelor și ducerea în derizoriu a comemorării celor jertfiți pentru libertate", susțin reprezentanții organizaților civice: Freedom House, Forum Apulum, REZISTENȚA, Geeks For Democracy, Inițiativa România și Corupția Ucide.

Aceștia au atras atenția că "organizatorii acestui eveniment au jucat roluri-cheie în desfășurarea tragediilor din decembrie 1989 și atât Ion Iliescu, cât și Gelu Voican-Voiculescu sunt inculpați pentru crime împotriva umanității ca urmare a acestui fapt".

"Este imoral și inadmisibil, o dovadă de cinism enorm ca acești doi inculpați să organizeze orice manifestare publică privind victimele din 1989, când probele ce-i incriminează în dosarul Revoluției reflectă rolul lor direct și / sau indirect în moartea sau rănirea românilor în acele zile. Mai mult, folosirea a peste 100.000 de euro din banii publici pentru acest eveniment constituie o sfidare în plus la adresa românilor, la 30 de ani de la căderea comunismului", susțin reprezentanții organizațiilor civice.

În Piața George Enescu, într-un spațiu alăturat Pieței Revoluției, urmau să concerteze Holograf, Vunk, Andra, Corina Chiriac, Irina Loghin, Gabriel Dorobanțu, Mioara Velicu, Horia Moculescu etc.
 



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”