Și-a pariat casa pe finala Eurovision. Povestea profesorului care a trăit un deceniu din melodiile câștigătoare

Și-a pariat casa pe finala Eurovision. Povestea profesorului care a trăit un deceniu din melodiile câștigătoare

A renunțat la meseria de profesor de istorie pentru a se dedica în totalitate pariurilor pe Eurovision. Analiza fiecare melodie, cântăreț, țară și era la zi cu orice trend.

Sigla Eurovision 2023

Finala Eurovision nu desemnează doar cea mai bună piesă de muzică, ci și câștigători care au avut curajul să parieze pe acea piesă. Profesrorul de istorie Daniel Gould este omul care mai bine de un deceniu a trăit doar din jocurile de noroc legate de acest concurs, scrie BBC .

Și totul a culminat, în caul lui, în 2018 când și-aa pariat casa pe rezultatul Eurovision. Pe măsură ce voturile s-au adunat, doar două țări au rămas în dispută: Israel și Cipru. Iar viața sa s-a schimbat.

Daniel a fost dintotdeauna un fan Eurovision , dar în 2004 și-a dat seama că poate face bani serioși din asta. Acela a fost anul în care Eurovision a introdus semifinalele, iar Daniel preciza că unele țări erau aproape sigure că vor obține suficiente puncte pentru a se califica în finală, pe baza voturilor diasporei, adică a celor din alte țări care votează pentru patria lor.

Daniel a făcut pariuri mari, la cote mici, pe melodiile calificate. A calculat aceste pariuri și a mers aproape la sigur. Dar, pe măsură ce se anunțau rezultatele, nu putea suporta să privească și a mărturisit că va fi "cu fața spre perete, mușcând pumnul".

A renunțat la meseria de profesor

Câștigurile din pariuri au continuat să vină. În 2009, Daniel a susținut piesa Fairytale a lui Alexander Rybak pentru a câștiga concursul. Din pariuri și-a plătit ipoteca apartamentului său din nord-vestul Londrei Kentish Town. A fost momentul când a decis să renunțe la meseria de profesor de istorie și să devină „jucător la Eurovision”.

Timp de luni de zile în fiecare an, Daniel trăia și respira Eurovision analizând tendințele, cercetând interpreții, urmărind zvonurile pe forumuri obscure de discuții. Examina cotele în continuă schimbare pe diferite piețe, de la câștigător, la primele zece, la calificările din semifinale.

Tranzacționa aceste pariuri la Eurovision, precum ub city broker ce tranzacționează acțiuni, încercând să anticipeze schimbări. Acest lucru nu a fost un joc de noroc compulsiv, a fost muncă grea și de calcul.

În fiecare an, înainte de Eurovision, împrumuta bani din valoarea apartamentului său cu care să facă pariuri. În fiecare an, după Eurovision, plătea tot.

Într-un an obișnuit, câștiga în jur de 50.000 de lire sterline. Daniel iubea Eurovisionul și îi plăcea să călătorească - își trăia visul.

2018, anul ultimului pariu

În 2018 credea că piesa din Cipru nu avea nicio șansă. De luni de zile pariase împotriva ei. Între timp, mizase foarte mult pe cântecul din Israel . Când a fost difuzată semifinala, Daniel și-a dat seama că a greșit cu Ciprul. Telespectatorilor le-a plăcut melodia.

A intrat imediat pe piețele de pariuri pentru a paria pe Cipru, în speranța că-și va reduce potențialele pierderi din pariul pe Israel. Dar cotele s-au schimbat prea repede pentru ca Daniel să-și pună la timp pariurile. Spre groaza sa, el a fost lăsat să se confrunte cu un risc real de dezastru financiar - pariase sume cu șase cifre.

În finală, Israelul a câștigat și Daniel putea respira din nou numărându-și profitul.

În același an a început să sufere de dureri de cap. Apoi, în decembrie 2018, în timp ce se afla într-o călătorie, a murit subit la vârsta de 43 de ani.

Examenul post-mortem a scos la iveală că avea o tumoare pe creier de care nu știa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”