Și dacă Dăncilă a trădat? Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Și dacă Dăncilă a trădat? Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

Daca sesizarea penala facuta de Ludovic Orban impotriva Vasilicai Dancila este sau nu intemeiata vor decide procurorii DIICOT. Deja insa in jurul acestui demers a inceput sa fie tesuta o mare manipulare pe mai multe planuri: ca ar fi un gest penibil, ca ar crea un precedent periculos, ca ar fi un gest antisemit.

1. Nu vad de ce denuntul dlui Orban ar fi un gest penibil. Un cetatean al acestei tari are anumite suspiciuni in privinta caracterului penal al faptelor comise de premierul Romaniei. Si nu orice fapte, ci unele de o gravitate exceptionala, adica vanzarea intereselor nationale ale tarii.

In discutie nu este vizita in Israel in sine, ca demers diplomatic, nici ideea de a lansa o dezbatere privind mutarea ambasadei Romaniei. Sigur ca, prin ele insele, acestea nu pot reprezenta infractiuni.

Dar intrebarea la care trebuie sa raspunda procurorii este daca in spatele acestor demersuri si in timpul acestor demersuri exista intelegeri secrete in nume personal, deci daca pentru anumite demersuri oficiale care implica statul roman exista o contraprestatie in interesul personal al anumitor oficiali romani.

Aceasta este esenta demersului. Despre consultantii israelieni ai PSD se discuta de mult timp. Este deja o informatie aproape oficiala faptul ca legatura dintre Dragnea si Netanyahu a fost realizata de medicul de origine romana al premierului israelian, Herman Berkovits, devenit intre timp consilier onorific al dnei Dancila.

Se stie ca prin Israel exista mai multi urmariti de justitia din Romania, de exemplu Elan Schwartzenberg, Beny Steinmetz si Tal Silberstein. De altfel, Calin Popescu Tariceanu este acuzat de marturie mincioasa privind relatia cu acesta din urma.

In mod straniu, in ultima sa declaratie publica generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al Directorului SRI, a vorbit despre tradare si a folosit exemplul lui Iuda, adica cel care l-a vandut pe Isus preotilor evrei ai templului. Poate fi doar o coincidenta, desigur.

Oare ce e mai normal: sa ramanem cu aceasta suspiciune cronica sau ea trebuie clarificata urgent?

Eu nu sustin sub nicio forma ca dna Dancila este vinovata pentru ca nu am, cu siguranta, toate informatiile necesare. Dar daca dna Dancila a vandut interesele Romaniei pentru interesele lui Liviu Dragnea?

Care ar putea fi interesele a aratat Victor Ponta: "Sa dau eu cateva exemple de intelegeri facute de Liviu Dragnea contra intereselor Romaniei?

a stabilit cu grupuri de interese din Israel (probabil si Rusia) sa faca Fondul Suveran al Romaniei si sa le vanda astfel direct si fara nicio procedura transparenta (pe bani cat mai putini) ce mai detine Statul Roman in economie: Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, Portul Constanta, Transgaz, Romgaz, Transelectrica, Salrom etc

a stabilit in secret ca din contractele de achizitii militare cu diverse companii din SUA o parte din bani sa mearga prin firme din Israel (de exemplu componente ale transportoarelor blindate cumparate de la General Dynamics America)

a stabilit ca in schimbul mutarii Ambasadei Romaniei la Ierusalim (plus o consistenta suma de bani "negri") sa fie sprijinit prin firma de lobby a unui fost Ambasador al Israelului pentru o vizita la Washington

a stabilit ca din aceste afaceri paguboase pentru Romania sa fie platiti consultantii politici israelieni care il asista in activitatea politica pentru ca sa ascunda legatura directa intre el si acestia"

Asa ceva ar trebui trecut cu vederea?

Inclusiv reactia turbata a PSD si televiziunilor afiliate acestuia nu arata chiar relaxare. Dimpotriva. Si printre ei s-a ratacit si un liberal oportunist, cu un trecut destul de complicat, Viorel Catarama, care, visandu-se presedinte PNL, cere demisia lui Ludovic Orban tocmai la Antena 3, in aplauzele lui Gadea, Badea si Ciuvica, cu o argumentatie senzationala: "nu stiu daca e tradare sau nu, dar PNL are de suferit".

2. Dna Dancila nu este suspendata automat. Pana atunci e nevoie ca un procuror sa declanseze urmarirea penala impotriva domniei sale, nu in rem, ci in personam de-a dreptul, dupa ce presedintele Romaniei isi va fi dat avizul pentru aceasta urmarire penala. Si e nevoie ca presedintele sa decida suspendarea, care nu intervine automat.

In timpul eventualei suspendari, premier interimar nu poate fi decat un membru al guvernului si, da, dupa 45 de zile de interimat poate interveni revocarea si deci caderea guvernului. Dar asta nu ar insemna decat ca PSD si ALDE, care au majoritate, ar fi obligate sa vina cu un alt premier, pe cat posibil nu analfabet functional.

Asadar, precedent politic periculos, pentru ce?

Daca un premier nu mai are majoritate in Parlamant pica pe motiune. Daca o are si este revocat in virtutea unei plangeri penale, aceeasi majoritate propune un alt premier.

Da, sigur ca un parchet controlat politic poate ajunge sa comita si abuzuri, dar asta ar presupune ca aceia care controleaza parchetul sunt in Opozitie si actioneaza impotriva Puterii, ceea ce e practic imposibil, pentru ca justitia ori este independenta, ori e incalecata de putere, niciodata de opozitie.

3. Nu este aici nicio actiune impotriva statului Israel, nimic antisemit. Este pur si simplu verificarea unor suspiciuni extrem de grave care planeaza asupra unor oficiali romani, care si-ar fi vandut tara si interesele ei pentru anumite beneficii personale. Si, repet, daca este asa, mi se pare esentiala identificarea celor vinovati, scrie Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com


Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?