Si-mo-na, Si-mo-na. Vitorie fenomenală la Toronto, într-o atmosferă ca pe Maracana!

Si-mo-na, Si-mo-na. Vitorie fenomenală la Toronto, într-o atmosferă ca pe Maracana!

Simo a pierdut primul game contra braziliancei, după care, propriul servciu a trădat-o. Trei duble greşeli au dus scorul la 0-2. Game-ul trei a fost o luptă care a durat aproape 5 minute, în care Simo a alternat punctele excepţionale cu cele mai puţin bune, Haddad mărindu-şi avantajul la 3-0. Românca a reacţionat pe propriul serviciu, reuşind să spargă gheaţa: 1-3. Apoi a început revenirea a fost aproape: Simo a avut două mingi de break, anulate de două greşeli neforţate. A intrat din nou în avantaj, pe care de data aceasta l-a şi fructificat, făcând 2-3.

Egalarea a venit după un game solid al româncei, încheiat cu primul ei as, în uralele publicului. Iar următorul game a însemnat o lecţie de tenis a fostului număr 1 mondial, în care a contracarat serviciul puternic al braziliancei şi s-a făcut 4-3. Patru game-uri la rând ale sportivei noastre, care i-au dat aripi: S-a făcut 5-3 şi Haddad urma la serviu pentru a rămâne în set. Însă a avut în faţă o româncă imbatabilă, care nu I-a dat nici o şansă şi a fructificat prima din cele două mingi de break. După o revenire fantastică, cu 6 game-uri câştigate consecutiv, Simona a câştigat primul set cu 6-3, ridicând spectatorii în picioare. 50 de minute de tenis total!

Set 2 dezastruos pentru româncă

Setul secund a început din nou în nota de dominare a braziliencei. Aceasta s-a impus pe serviciul româncei, insă Simo a încercat să nu-şi mai lase adversara să se distanţeze. Nu a reuşit, Haddad Maia desprinzându-se la 2-0, apoi la 3-0, trezindu-i la viaţă pe pătimaşii suporteri brazilieni. Să urmeze din nou acelaşi scenariu din primul set? Nu, pentru că Simo a dat cu piciorul unei bune şanse de a reveni şi s-a făcut 4-0 pentru adversară.

Halep a reuşit să puncteze pentru prima dată în setul secund după un game solid, în care a dominat-o pe sportiva din Brazilia. Însă nu a legat jocul bun şi Haddad Maia s-a desprins la 5-1. O răbufnire a româncei a făcut 5-2, iar brazilianca a servit pentru a egala situaţia la seturi. Şi a făcut-o, încheind cu 6-2.

S-a intrat în decisiv, pe serviciul româncei. Brazilianca a avut mai multe şanse de break, însă Simo a făcut 1-0. A punctat apoi pentru 2-0, obligând-o pe Haddad să greşească. Început perfect de set decisiv pentru jucătoarea noastră. A urmat un meci de totul sau nimic atât pentru româncă, cât şi pentru sud-americancă. Simona şi-a pierdut până la urmă serviciul în urma atacurilor furibunde ale braziliencei: 2-1, însă a replicat imediat şi a făcut 3-1, după ce a returnat înnebunitor pentru adversară. Game-ul 5 a pornit de la 30-0 pentru Haddad Maia, însă Simo a găsit resurse să întoarcă soarta acestuia. De unde atâtea resurse în faţa unui colos cu lovituri de măciucă?! 4-1 şi titlul e mai aproape ca oricând. Mouratoglou e în picioare, aplaudând!

Românca şi-a permis să răsufle, astfel că sud-americanca a realizat un game la 0, apropiindu-se la 4-2. Toată miza pe propriul serviciu! Şi a fost un game alb, totuşi de mare luptă: 5-2! Haddad a făcut 5-3, iar Halep a serviciu. 15-0, 30-0, 40-0, titlul e atât de aproape. Dar nu, brazilianca anulează primul match point. Dar nu şi pe al doilea. Simona e campioană la Toronto!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…