Sibiu: Chirurgul Costache, propus ministru al Sănătăţii, s-a înscris la un concurs ca să lucreze în spitalul de stat

Chirurgul Victor Costache, propus ministru al Sănătăţii, s-a înscris pentru postul de chirurg cardiovascular, scos la concurs de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (CSJU) Sibiu, potrivit directorului unităţii medicale, Cornel Benchea.

Victor Costache este cunoscut la Sibiu, unde operează de câţiva ani doar într-un spital privat, în colaborare cu medici din ţară şi străinătate.

În prezent, la concursul pentru un post de chirurg cardiovascular s-a mai înscris dr. Gabriela Cozmanciuc, medic primar chirurgie cardiovasculară, care lucrează din 2019 cu contract de colaborare în spitalul sibian.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu are toată dotarea necesară pentru un compartiment de chirurgie vasculară şi îşi pregăteşte personalul medical existent pentru viitoarele operaţii. O parte din aparatură este în curs de omologare, fiind donată de către Institutul Naţional de Chirurgie Cardiacă şi Intervenţie Cardiologică din Luxemburg.

"Doamna doctor Cozmanciuc este primul medic de chirurgie cardiovasculară al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu de când s-a înfiinţat el. Avem un compartiment de chirurgie vasculară, unde dr. Cozmanciuc lucrează în momentul de faţă şi, încet încet, o să trecem de la chirurgia vasculară către chirurgia cardiovasculară", a declarat, recent, directorul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat deja că îşi doreşte ca ambii chirurgi cardiovasculari care operează în prezent la Sibiu, în privat şi la stat, să lucreze în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, deşi la concurs a fost scos un singur post în acest sens.

"Mi-aş dori din tot sufletul ca în Spitalul Judeţean ca să fie medici de talia doctorului Costache, să vină şi să fie şi domnul doctor Costache şi să vină şi doamna doctor Cozmanciuc. Ce pot să vă asigur este că doamna doctor Cozmanciuc, într-o formulă sau alta, va rămâne în Spitalul Judeţean şi va dezvolta acest proiect, dacă şi dânsa îşi doreşte, pentru că noi o dorim, şi dacă domnul doctor Costache va câştiga acel concurs şi va vrea în continuare să vină, este binevenit şi dumnealui la Spitalul Judeţean", a declarat Daniela Cîmpean, joi, într-o conferinţă de presă.

Atât chirurgul Victor Costache, propus ministru al Sănătăţii, cât şi chirurgul Gabriela Cozmanciuc, au experienţă internaţională, după ce au lucrat în Franţa. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…