Sibiu: Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19

Sibiu: Criză de Favipiravir în trei spitale care tratează bolnavi cu COVID-19

Bolnavii diagnosticaţi cu COVID-19 şi care sunt internaţi în trei spitale din judeţul Sibiu mai au pentru două zile medicamentul Favipiravir, a declarat, marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lucian Blăguţiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, Spitalul Municipal din Mediaş şi Spitalul Orăşenesc din Cisnădie au anunţat deja DSP că au stocurile de Favipiravir pe terminate.

"Stocurile înţeleg că sunt pe terminate, mai au stocuri pentru una - două zile. (...) Va trebui să trimitem adresă la minister, referitor la Favipiravir, pentru că se pare că medicamentul la noi în ţară, o problemă, care va trebui să o rezolve ministerul pe achiziţie. Şi acest medicament îl mai au spitalele pe o perioadă limitată. (...) Cisnădia, Pneumologia şi Spitalul Mediaş, (...) mă refer la Favipiravir", a spus Lucian Blăguţiu, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Criza de Favipiravir nu este doar la Sibiu. Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a primit în 14 octombrie, din partea Guvernului Ungariei, 1.000 de cutii Favipiravir Meditop, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, potrivit paginii de Facebook a unităţii medicale. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”