Sibiu: Doi cetățeni afgani, trimiși cu avionul înapoi în Austria

Sibiu: Doi cetățeni afgani, trimiși cu avionul înapoi în Austria

Doi bărbați din Afganistan, care nu îndeplineau condițiile de intrare în România, au fost nevoiți să stea, până joi dimineața, în zona de tranzit a Aeroportului Internațional din Sibiu, de unde au plecat cu o cursă Lufthansa spre Munchen (Germania), cu destinația finală Viena (Austria), a declarat Nicoleta Boborodea, purtătoarea de cuvânt a aeroportului sibian.

"În data de 16.03.2016, pe Aeroportul Internațional din Sibiu s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Viena, doi bărbați, în vârstă de 23 și 24 de ani, de naționalitate afgană, care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte pentru străini, eliberate de autoritățile din Austria (Oficiul pentru Străini și Azil). Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constat că cei doi tineri nu își puteau justifica scopul turistic al călătoriei în sensul că: nu dețineau bilet de întoarcere, nu aveau rezervări la unități de cazare și nu au putut preciza perioada de ședere pe teritoriul României. Având în vedere faptul ca nu îndeplineau condițiile prevăzute de art. 6 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, celor doi bărbați nu li s-a permis intrarea în țară, fiind înapoiați în data de 17.03.2016 la Viena", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră a aeroportului sibian.

Cei doi tineri afgani au stat timp în cursul nopții de miercuri spre joi în zona de tranzit a Aeroportului Internațional din Sibiu. Joi dimineața, cei doi afgani au plecat de la Sibiu, cu un avion Lufthansa spre Munchen (Germania), cu scopul de a se întoarce la Viena (Austria).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”