Sibiu: Doi cetățeni afgani, trimiși cu avionul înapoi în Austria

Sibiu: Doi cetățeni afgani, trimiși cu avionul înapoi în Austria

Doi bărbați din Afganistan, care nu îndeplineau condițiile de intrare în România, au fost nevoiți să stea, până joi dimineața, în zona de tranzit a Aeroportului Internațional din Sibiu, de unde au plecat cu o cursă Lufthansa spre Munchen (Germania), cu destinația finală Viena (Austria), a declarat Nicoleta Boborodea, purtătoarea de cuvânt a aeroportului sibian.

"În data de 16.03.2016, pe Aeroportul Internațional din Sibiu s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcția Viena, doi bărbați, în vârstă de 23 și 24 de ani, de naționalitate afgană, care au prezentat la controlul de frontieră pașapoarte pentru străini, eliberate de autoritățile din Austria (Oficiul pentru Străini și Azil). Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constat că cei doi tineri nu își puteau justifica scopul turistic al călătoriei în sensul că: nu dețineau bilet de întoarcere, nu aveau rezervări la unități de cazare și nu au putut preciza perioada de ședere pe teritoriul României. Având în vedere faptul ca nu îndeplineau condițiile prevăzute de art. 6 din O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, celor doi bărbați nu li s-a permis intrarea în țară, fiind înapoiați în data de 17.03.2016 la Viena", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră a aeroportului sibian.

Cei doi tineri afgani au stat timp în cursul nopții de miercuri spre joi în zona de tranzit a Aeroportului Internațional din Sibiu. Joi dimineața, cei doi afgani au plecat de la Sibiu, cu un avion Lufthansa spre Munchen (Germania), cu scopul de a se întoarce la Viena (Austria).

AGERPRES


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?