Sibiu: Femeie în stare critică cu pneumonie, după ce a renunţat să meargă cu ambulanţa la spital

Sibiu: Femeie în stare critică cu pneumonie, după ce a renunţat să meargă cu ambulanţa la spital

O femeie de 36 de ani din comuna Racoviţa se află în stare critică la Terapie Intensivă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, diagnosticată cu pneumonie, după ce marţi aceasta a renunţat să meargă la spital cu ambulanţa, în urma discuţiei cu asistenta de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu, potrivit directorilor spitalului şi SAJ.

Femeia s-a simţit rău marţi, când s-a dus la medicul de familie. Acesta i-a prescris un tratament, inclusiv cu antibiotice. Pentru siguranţă, femeia a sunat la 112 şi a chemat o ambulanţă acasă. După ce a discutat cu asistenta de la ambulanţă, femeia s-a răzgândit, nu a mai mers la spital şi a preferat să se trateze acasă. După 24 de ore, miercuri, femeia a chemat SMURD-ul, pentru că starea ei se înrăutăţise. Acum, medicii de la spitalul din Sibiu se luptă să-i salveze viaţa.

"A fost internată în data de 29 ianuarie (miercuri, n.r.). A fost adusă de acasă cu SMURD-ul. Testul rapid de gripă a ieşit negativ. S-a trimis pentru confirmare la "Cantacuzino". Este internată pe Terapie Intensivă cu stare gravă, cu pneumonie. Nu este confirmată gripa", a declarat, joi, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, medicul Florin Grosu.

Directorul SAJ Sibiu, medicul Constantin Popescu, spune că pacienta "avea simptome respiratorii şi febră. Avea tratament de la medicul de familie, inclusiv antibiotic. La cererea familiei şi considerând că avea tratament corespunzător, au hotărât să rămână acasă şi au semnat pe fişă că refuză transportul la spital. A fost tratată la domiciliu cu antitermice". AGERPRES/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro