Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Sibiu: Liberalii nemulțumiți de redistribuire; au acelelași număr de parlamentari cu PSD, deși au câștigat alegerile în județ

Liberalii sibieni sunt nemulțumiți de redistribuirea mandatelor, după ce au reușit să obțină patru mandate în urma scrutinului de duminică, la fel ca și social-democrații, deși PNL a câștigat alegerile în județ, potrivit prim-vicepreședintelui organizației liberale, Daniela Cîmpean.

"Rezultatul m-a surprins. Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale. Este clar că această legislație are carențe și trebuie ajustată pentru că descurajează alegătorii să mai meargă la vot, când o majoritate votează o formațiune politică și primesc ce nu au votat, cum poți să-i capacitezi să mai iasă la vot?! Nu este normal și firesc ca să votezi un partid și să primești parlamentari de la partidul care a avut al doilea scor pe județ", a declarat Daniela Cîmpean, pentru AGERPRES.

PNL și PSD au obținut câte patru parlamentari, în urma alegerilor de duminică, deși PNL a avut cel mai bun scor, potrivit Biroului Electoral Județean (BEJ) Sibiu. PNL Sibiu trimite în Parlament trei deputați (Raluca Turcan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială) și pe senatorul Mircea Cazan. PSD Sibiu are doi deputați (Ioan Ovidiu Sitterli și Ioan Terea) și doi senatori (Viorel Arcaș și Nicolae Avram).

USR are un singur parlamentar în județul Sibiu, pe deputatul Dan Barna, potrivit BEJ.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Avortul ratat Victor Ponta a făcut ieri 47 de ani. Cornelia Naum, mamă: „Nu am vrut să țin sarcina, cînd eram …

2 Tic-tac! MISTERUL schimbării prenumelui Rodica în Viorica Nica al actualei Viorica Vasilica Dăncilă va fi eluc…

3 Gata, îl scot din țară! Încă un infractor va scăpa nepedepsit! Mario Iorgulescu va fi transferat la o clinică …

4 Cine sunt marii masoni din Ministerul de Interne

5 Mafia PSD / Cât s-o fi dat, cât s-o fi luat? Șerban Nicolae insistă cu Legea paradisurilor fiscale!

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde