Sibiu: Liberalii nemulțumiți de redistribuire; au acelelași număr de parlamentari cu PSD, deși au câștigat alegerile în județ

Liberalii sibieni sunt nemulțumiți de redistribuirea mandatelor, după ce au reușit să obțină patru mandate în urma scrutinului de duminică, la fel ca și social-democrații, deși PNL a câștigat alegerile în județ, potrivit prim-vicepreședintelui organizației liberale, Daniela Cîmpean.

"Rezultatul m-a surprins. Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale. Este clar că această legislație are carențe și trebuie ajustată pentru că descurajează alegătorii să mai meargă la vot, când o majoritate votează o formațiune politică și primesc ce nu au votat, cum poți să-i capacitezi să mai iasă la vot?! Nu este normal și firesc ca să votezi un partid și să primești parlamentari de la partidul care a avut al doilea scor pe județ", a declarat Daniela Cîmpean, pentru AGERPRES.

PNL și PSD au obținut câte patru parlamentari, în urma alegerilor de duminică, deși PNL a avut cel mai bun scor, potrivit Biroului Electoral Județean (BEJ) Sibiu. PNL Sibiu trimite în Parlament trei deputați (Raluca Turcan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială) și pe senatorul Mircea Cazan. PSD Sibiu are doi deputați (Ioan Ovidiu Sitterli și Ioan Terea) și doi senatori (Viorel Arcaș și Nicolae Avram).

USR are un singur parlamentar în județul Sibiu, pe deputatul Dan Barna, potrivit BEJ.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!

3 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

4 Judecătoarea Elena Burlan Pușcaș, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru o mită de 50…

5 Șobolanii României! / PSD a votat, de urgență, la ora 22, eliberarea infractorilor. Pentru legea carantinei „fac…