Sibiu: Liberalii nemulțumiți de redistribuire; au acelelași număr de parlamentari cu PSD, deși au câștigat alegerile în județ

Liberalii sibieni sunt nemulțumiți de redistribuirea mandatelor, după ce au reușit să obțină patru mandate în urma scrutinului de duminică, la fel ca și social-democrații, deși PNL a câștigat alegerile în județ, potrivit prim-vicepreședintelui organizației liberale, Daniela Cîmpean.

"Rezultatul m-a surprins. Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale. Este clar că această legislație are carențe și trebuie ajustată pentru că descurajează alegătorii să mai meargă la vot, când o majoritate votează o formațiune politică și primesc ce nu au votat, cum poți să-i capacitezi să mai iasă la vot?! Nu este normal și firesc ca să votezi un partid și să primești parlamentari de la partidul care a avut al doilea scor pe județ", a declarat Daniela Cîmpean, pentru AGERPRES.

PNL și PSD au obținut câte patru parlamentari, în urma alegerilor de duminică, deși PNL a avut cel mai bun scor, potrivit Biroului Electoral Județean (BEJ) Sibiu. PNL Sibiu trimite în Parlament trei deputați (Raluca Turcan, Nicolae Neagu și Constantin Șovăială) și pe senatorul Mircea Cazan. PSD Sibiu are doi deputați (Ioan Ovidiu Sitterli și Ioan Terea) și doi senatori (Viorel Arcaș și Nicolae Avram).

USR are un singur parlamentar în județul Sibiu, pe deputatul Dan Barna, potrivit BEJ.

AGERPRES 

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 PSD lăcrimează / Carmen Dan, Manda, Codrin Ștefănescu și Mitralieră când îl văd pe Dragnea adus cu cătușe...

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante