Sibiu: O nouă ediţie a Târgului de Paşti în Piaţa Mare, după trei ani de pauză

Sibiu: O nouă ediţie a Târgului de Paşti în Piaţa Mare, după trei ani de pauză

Peste 50 de expozanţi din toate colţurile ţării vor fi prezenţi la Târgul de Paşti din Piaţa Mare a municipiului Sibiu, care va începe vineri, 15 aprilie, şi îşi va închide porţile în 26 aprilie, această nouă ediţie fiind organizată după trei ani de întrerupere din cauza pandemiei şi în contextul găzduirii în 2019 a Summitului UE.

"După trei ani de pauză ne bucurăm foarte mult că putem organiza din nou Târgul de Paşti. I-am dus dorul şi cred că şi sibienii şi turiştii care vin în oraş în această perioadă a anului se vor bucura că zona centrală a oraşului va fi din nou animată în timpul Sărbătorilor Pascale", spune Andrei Drăgan Răduleţ, organizatorul evenimentului, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Zilnic, sibienii şi turiştii vor putea vizita târgul între orele 11,00 şi 21,00.

Cincizeci de expozanţi din toate colţurile ţării sunt pregătiţi cu produse diverse, de la dulciuri la decoraţiuni de Paşti, obiecte din ceramică şi jucării, dar şi tot felul de bunătăţuri, de la miere la produse de patiserie sau delicioase clătite, spun organizatorii.

Căsuţele vor fi amplasate sub forma unui gigant ou de Paşti, în Piaţa Mare din Sibiu.

Totodată, în centrul târgului vor funcţiona pe toată durata evenimentului un carusel, trenuleţul pe şine, iar cei mici se vor putea întrece pe pista de karting adaptată lor.

''O seară perfectă în Târgul de Paşti din Sibiu s-ar putea încheia cu o plimbare prin centrul istoric al oraşului în trenuleţul turistic ce va pleca la ore fixe din Piaţa Mare, pe bulevardul Bălcescu, strada Cetăţii, str. Gheorghe Lazăr şi retur'', precizează organizatorii.

Târgul de Paşti din Sibiu a fost organizat pentru prima dată în anul 2010, fiind unul dintre primele de acest tip din ţară. Ultimele două ediţii nu au putut fi organizate în contextul pandemiei, iar la ediţia din 2019 s-a renunţat în contextul în care Piaţa Mare a intrat în perimetrul de securitate pentru Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din ţările UE, găzduit la Sibiu. AGERPRES / (AS - autor: Georgiana Tănăsescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”