Sibiu: ''O zi de vară'', regia Ofelia Popii - cea dintâi premieră din 2021 la Teatrul ''Radu Stanca''

Sibiu: ''O zi de vară'', regia Ofelia Popii - cea dintâi premieră din 2021 la Teatrul ''Radu Stanca''

Cea dintâi premieră la scenă a Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, "O zi de vară", programată joi, marchează proiectul regizoral de debut al Ofeliei Popii pentru teatrul sibian, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Spectacolul, care îi are în distribuţie pe Ciprian Scurtea şi Adrian Matioc, are la bază textul semnat de celebrul dramaturg Slawomir Mrozek. Tot Ofelia Popii a semnat şi versiunea de film a aceleiaşi piese, "Cea mai frumoasă zi", pe care publicul o poate urmări oricând pe TNRS - Scena Digitală, începând din 1 februarie 2021. Într-un context social opac, dominat de egolatrie, aventura (filosofică?) vecină cu tragicomedia propusă de spectacolul Ofeliei Popii ne invită să descoperim în fericirea împărtăşită prin acte de bunătate şi sacrificiu poate singura formă de a ne salva şi de a aprecia frumuseţea propriei vieţi", se arată în comunicat.

Spectacolul va avea loc joi, de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Naţional "Radu Stanca".

"Îmi era dor de adrenalina spectacolului live, de emoţie, de reacţiile publicului. Fac parte din viaţa noastră, ca actori. Teatrul se întâmplă "aici" şi "acum". Să ne vedem cu bine în sălile de spectacol! Ofelia Popii este una dintre cele mai importante actriţe din România. Performanţele sale actoriceşti le-a transferat şi posturii de regizor. Cred că eu şi Adi am reuşit să ţinem pasul cu ea şi am creat o bijuterie de spectacol", a declarat actorul Ciprian Scurtea.

Actorul Adrian Matioc remarcă versiunea filmică a spectacolului, însă punctează că este nevoie de reîntâlnirea cu publicul în sala de spectacol.

"Meseria noastră e legată de scenă. De relaţia directă cu spectatorul. Suntem dependenţi de reacţia lui, de zâmbetul lui, de respiraţia lui. Prin urmare, deşi sunt foarte mândru de versiunea filmică a spectacolului, premiera cu public vine ca o eliberare. Ca o reîntoarcere acasă. Muncesc umăr la umăr cu Ofelia din 2003. Suntem colegi şi prieteni. E o actriţă colosală şi un partener de scenă minunat. Prin urmare, e o bucurie să fiu părtaş la prima ei încercare ca regizor. Ştiu că e foarte greu ca din "cel ce se implică" să devii "cel care implică", dar ea reuşeşte, cu simplitate, cu umor şi cu har, să-şi asume şi acest rol. Sunt convins că o să vă placă şi vouă", a spus actorul Adrian Matioc.

Biletele pot fi achiziţionate fie online de pe platforma Entertix, fie în seara spectacolului, în limita locurilor disponibile, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro