Sibiu: Pacienţii din şase spitale pot să îşi consulte dosarul medical pe un portal online

Sibiu: Pacienţii din şase spitale pot să îşi consulte dosarul medical pe un portal online

Pacienţii din şase spitale din judeţul Sibiu pot începând de vineri, să îşi consulte dosarul medical pe platforma Portalul Medical, a anunţat joi, Consiliul Judeţean (CJ) printr-un comunicat de presă.

"Până la acest moment peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical, iar numărul lor este în continuă creştere şi mai mult de 60 de medici de familie au cont în Portal şi pot vizualiza istoricul medical al pacienţilor", se arată în comunicatul de presă.

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, fiind adaptată oricărui dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii îşi creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unităţile medicale menţionate, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziţia 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului de utilizator codul numeric personal şi o adresă de e-mail valabilă.

În Portalul Medical există date despre pacienţii care au fost internaţi în spitalele de Pediatrie, Judeţean, de Pneumoftiziologie, Psihiatrie din municipiul Sibiu, Spitalul Orăşenesc din Cisnădie şi clinica privată Misan Med. AGERPRES / (AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...