Sibiu: Peste o sută de magistraţi şi oameni simpli au protestat în faţa instanţelor

Sibiu: Peste o sută de magistraţi şi oameni simpli au protestat în faţa instanţelor

Peste o sută de persoane, printre care câteva zeci de magistraţi, au protestat, timp de jumătate de oră, în faţa sediilor Tribunalului şi Judecătoriei din municipiul Sibiu, acţiunea fiind autorizată de Primărie.

Oamenii simpli prezenţi la protest i-au aplaudat pe magistraţi şi le-au dăruit flori.

Pe pancartele magistraţilor au fost afişate mesajele: "Respect Constituţia", "Independenţa magistraţilor".

Oamenii simpli au afişat mesaje de susţinere a celor din Justiţie, mai puţin a ministrului Tudorel Toader şi a unor politicieni: "Super - Codruţa ne-ai redat mândria de a fi români. Mulţumim", "Tudorel Toader te-ai întrecut şi ai creat justiţia paralelă", "Grapini - ruşine", "Susţin magistraţii".

În mod inedit, la protest au fost prezenţi şi câţiva copii cu mesajul "Şi copiii vă văd!".

În timpul protestului autorizat a avut loc un incident. Un biciclist s-a oprit în dreptul protestarilor şi a zbierat "Magistraţi securişti!". Acesta a fost luat de jandarmii prezenţi la manifestaţie. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sibiu, Floriana Picioiu a precizat că jandarmii doar au discutat cu sibianul anti-protest, care a fost cooperant şi nu a fost cazul să fie sancţionat.

Judecătoria Sibiu are suspendată activitatea timp de o oră, vineri. Magistraţii au anunţat că îşi vor suspenda activitatea timp de o oră, în intervalul 10.00 - 11.00, în perioada 4-8 martie, "ca formă de protest împotriva recentelor modificări aduse legilor Justiţiei prin OUG nr. 7/2019, potrivit unui comunicat de presă. AGERPRES/(A,AS-autor: Isabela Paulescu, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

4 Așa o fi?

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri