Sibiu: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de coronavirus la Spitalul Judeţean

Sibiu: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de coronavirus la Spitalul Judeţean

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are pregătit un spaţiu special, amenajat în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase, pentru izolarea pacienţilor suspecţi de coronavirus, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

"În cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase există un spaţiu special amenajat pentru izolarea pacienţilor în caz de suspiciune de coronavirus. În cadrul acestui spaţiu sunt disponibile două paturi, iar numărul acestora se poate extinde dacă este necesar", a spus Decebal Todăriţă.

Potrivit sursei citate, la spitalul din Sibiu nu vor fi trataţi pacienţi cu suspiciune coronavirus. Dacă vor exista astfel de cazuri, pacienţii vor fi transferaţi la Cluj sau Bucureşti.

"După izolare, pacienţii cu suspiciune de coronavirus vor fi trimişi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca.
În cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe şi Secţiei Clinice Boli Infecţioase există materiale specifice pentru astfel de situaţii cum ar fi costume de protecţie, măşti de tip FFP3, precum şi materiale de protecţie uzuale. În colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Direcţia de Sănătate Publică, suntem instruiţi ca, în cazul unor suspiciuni de coronavirus, pacienţii să fie preluaţi, izolaţi şi apoi transportaţi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca", a mai precizat Todăriţă. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică