Sibiu: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de coronavirus la Spitalul Judeţean

Sibiu: Spaţiu special amenajat pentru pacienţi suspecţi de coronavirus la Spitalul Judeţean

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu are pregătit un spaţiu special, amenajat în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase, pentru izolarea pacienţilor suspecţi de coronavirus, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Decebal Todăriţă.

"În cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase există un spaţiu special amenajat pentru izolarea pacienţilor în caz de suspiciune de coronavirus. În cadrul acestui spaţiu sunt disponibile două paturi, iar numărul acestora se poate extinde dacă este necesar", a spus Decebal Todăriţă.

Potrivit sursei citate, la spitalul din Sibiu nu vor fi trataţi pacienţi cu suspiciune coronavirus. Dacă vor exista astfel de cazuri, pacienţii vor fi transferaţi la Cluj sau Bucureşti.

"După izolare, pacienţii cu suspiciune de coronavirus vor fi trimişi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca.
În cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe şi Secţiei Clinice Boli Infecţioase există materiale specifice pentru astfel de situaţii cum ar fi costume de protecţie, măşti de tip FFP3, precum şi materiale de protecţie uzuale. În colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi cu Direcţia de Sănătate Publică, suntem instruiţi ca, în cazul unor suspiciuni de coronavirus, pacienţii să fie preluaţi, izolaţi şi apoi transportaţi la Institutul 'Matei Balş' din Bucureşti sau la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca", a mai precizat Todăriţă. AGERPRES/(A - autor: Isabela Paulescu, editor: Oana Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean