Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a, mutat la Westminster Hall. Oamenii au așteptat cu orele pentru câteva secunde din ceremonie VIDEO

Sicriul cu trupul reginei Elisabeta a II-a, mutat la Westminster Hall. Oamenii au așteptat cu orele pentru câteva secunde din ceremonie VIDEO

Mii de oameni așteaptă pe străzile din Londra pentru a vedea catafalcul reginei Elisabeta. Sicriul acesteia a fost adus astăzi de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Sicriul reginei a fost adus la Westminster Hall Foto EPA EFE

Ceremonia a început la ora locală 14:22 (16:22, ora României). Regele Charles al III-lea și fiii săi, prinții William și Harry, merg pe jos în spatele sicriului. Ei sunt însoțiți de alți membri ai familiei ragale, printre care se numărăr și ceilalți trei copii ai reginei, prințul Andrew, prințesa Anne și prințul Edward.

Regina consoartă Camilla, Catherine, soția prințului William, Sophie, soția prințului Edward, și Meghan Markle, soția prințului Harry, vor călători cu mașina.

Mii de oamenii asistă la eveniment

În ciuda vântului rece, oamenii au aşteptat toată noaptea sub ploaia londoneză pentru a obţine în această după-amiază sau în seara care vine „câteva secunde'' alături de regină.

Unii sunt înfăşuraţi în pături, alţii au aţipit pe câte un taburet, rezemaţi de parapetul care mărgineşte Tamisa, iar alţii stau reuniţi în jurul unui ceai. În jurul lor, scaune de camping în mii de nuanţe, umbrele strânse pentru moment şi pachete cu gustări şi cafele.

„N-am dormit toată noaptea'', spune amuzat Rob Paige, un pensionar de 65 de ani care a sosit marţi seară împreună cu soţia sa, Maureen, de 67 de ani. A adăugat: „Noaptea a fost puţin umedă. După ora 1:00 dimineaţă, a fost calm, am fost să facem un tur. Cei mai mulţi dintre oameni sunt tăcuţi, a dat câţiva stropi... Mai mulţi oameni au sosit în această dimineaţă spre ora 5:00'', a povestit Rob.

Cei prezenţi la coadă se lansează în conversaţii, discută şi cu poliţiştii prezenţi, oamenii se ajută reciproc într-o ambianţă prietenoasă. Unii se duc după cafea, alţii au împrumutat sacul de dormit.

„Aşa se întâmplă mereu la evenimentele astea regale'', glumeşte Rob. ''O vreme îngrozitoare, dar destul de simpatică!''

Așteptările mulțimii

Odată ajunşi în faţa sicriului, oamenii se aşteaptă să experimenteze un „moment atemporal, suspendat. Voi fi eu şi trupul neînsufleţit al suveranei în faţa mea. Cred că va fi o experienţă de o profunzime imensă, de o puritate spirituală'', scrie Agerpres.

„Fără îndoială că o să plâng'', anticipează, de asemenea, foarte emoţionată, June Allen-Westbrook. La 78 de ani, nu a ezitat să vină de la ora 5:00 ca să stea la coadă, chiar dacă este într-un scaun cu rotile. „A fost regina mea în timpul vieţii mele şi chiar după!'', spune prietena ei, Janice Cook, de 67 de ani. ''Este o onoare să fim aici''.

Regina Elisabeta a murit pe opt septembrie la vârsta de 96 de ani. Înmormântarea va avea loc luni, 19 septembrie și conform oficialilor guvernamentali, se așteaptă ca sute de mii de oameni să treacă pe la catafalcul reginei pentru a-i aduce un omagiu

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”