Siegfried Mureșan: Instabilitatea generată de PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE

Siegfried Mureșan: Instabilitatea generată de PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE

Europarlamentarul Siegfried Mureșan afirmă că instabilitatea generată de PSD afectează imaginea României în plan extern și pune în pericol Președinția română a Consiliului UE.

"Prim-ministrul Sorin Grindeanu nu a participat astăzi la reuniunea Consiliului Național pentru pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene (UE). Preluarea Președinției Consiliului UE de către țara noastră în 2019 este o responsabilitate mare și pregătirile din timp sunt esențiale pentru că vor fi teme majore pe care trebuie să le gestionăm în mandatul nostru: Brexit, viitorul bugetului UE după 2020 și viitorul UE. Este inadmisibil ca prim-ministrul României să nu participe la aceste pregătiri", susține Mureșan într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Siegfried Mureșan spune că "joaca din PSD" pune în pericol Președinția română a Consiliului UE, menționând că partenerii internaționali se vor întreba dacă mâine găsesc la Guvern aceeași persoană de discuție pe această temă.

"Toată această instabilitate generată de PSD afectează categoric imaginea României în plan extern și vom părea neserioși în fața partenerilor internaționali care se vor întreba dacă mâine mai găsesc la Guvern aceeași persoană cu care au discutat astăzi despre teme importante de pe agenda europeană. Joaca din PSD pune în pericol Președinția română a Consiliului UE'', subliniază Mureșan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...