Simona Halep - Karin Knapp, în primul tur la Australian Open

Simona Halep - Karin Knapp, în primul tur la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, o va întâlni pe Karin Knapp (Italia) în runda inaugurală a turneului Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, potrivit tragerii la sorți efectuate vineri la Melbourne.

Halep, a treia favorită a turneului de la Antipozi, ar putea juca în turul al doilea cu o româncă, Alexandra Dulgheru, care va debuta contra australiencei Jarmila Gajdosova. Halep (23 ani) o va înfrunta în premieră pe Knapp (27 ani, 51 WTA). Dulgheru (245 ani, 87 WTA) și Gajdosova (27 ani, 68 WTA) se vor întâlni și ele pentru prima oară.

Simona Halep a câștigat turneul WTA de la Shenzhen la începutul acestui an, dar a declarat forfait, apoi, pentru turneul de la Sydney, unde era principala favorită, din cauza unei enterocolite. Cea mai bună performanță a sa la Australian Open s-a înregistrat anul trecut, când s-a oprit în sferturile de finală (3-6, 0-6 cu Dominika Cibulkova). Halep nu a câștigat până acum un turneu de Mare Șlem, dar a ajuns în finala unui, anul trecut, la Roland Garros (învinsă în trei seturi de Șarapova). În 2011, la prima participare, a ajuns până în turul al treilea, iar în 2012 și 2013 a pierdut în runda inaugurală.

Monica Niculescu va avea o misiune dificilă, adversara ei din manșa inaugurală fiind australianca Samantha Stosur, cap de serie nr. 20. Monica (27 ani, 48 WTA) a pierdut toate cele patru confruntări cu Stosur (30 ani, 20 WTA), în 2009 la Stanford și Los Angeles, în 2012 și 2013 la Doha.

Irina Begu va avea o adversară din ''top ten'', Angelique Kerber (Germania), a noua favorită, care a învins-o în singurul meci direct, în 2013, la Indian Wells.

Sorana Cîrstea va juca în primul tur cu o adversară venită din calificări, iar dacă va trece de aceasta o poate întâlni pe rusoaica Maria Șarapova, a doua favorită, care în primul meci va întâlni tot o adversară din preliminarii.

Americanca Serena Williams, principala favorită, va începe aventura contra belgiencei Alison Van Uytvanck, în timp Petra Kvitova (Cehia), a patra favorită, va avea o adversară din calificări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...