Simona Halep, calificată în finală la Roland Garros - Sper că voi juca mai bine și voi câștiga

Simona Halep, calificată în finală la Roland Garros - Sper că voi juca mai bine și voi câștiga

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, calificată în finală la Roland Garros, a declarat, joi, după victoria din semifinale cu Karolina Pliskova că speră să joace mai bine în ultimul act și să câștige titlul în al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

*Karolina Pliskova — Cu jocul de azi aș fi bătut 99% din fete

"E plăcut să fiu din nou în finală, sper că voi juca mai bine de data aceasta și voi câștiga. Voi juca împotriva unei adversare tinere, este o mare provocare și va fi extraordinar să joc din nou aici pe (terenul) Chatrier'', a spus Halep, citată de site-ul oficial al turneului.

Halep a mai jucat o finală la Roland Garros, în 2014, când a fost învinsă de rusoaica Maria Șarapova, cu 6-4, 6-7, 6-4.

"Este un sentiment extraordinar, sunt foarte fericită. Am avut un meci greu ieri, dar acum îmi pasă doar de ziua de azi. Karolina este o jucătoare bună și asta a făcut să fie un meci dificil'', a declarat Halep, pe teren, imediat după meci.

Site-ul oficial al turneului remarcă faptul că Simona Halep este aproape de o dublă extraordinară, primul său titlu de Mare Șlem, care i-ar aduce, totodată, poziția de lider în clasamentul WTA.

În semifinala cu Pliskova, numărul trei mondial, Halep a făcut o ''demonstrație de strălucire, de atletism rar și de rezolvări fără de sfârșit''.

''Simt că am mai mult experiență. Sunt fericită, dar nu emoționată. Aștept cu nerăbdare să joc finala. Azi a fost o mare bătălie. Fiecare punct a fost foarte important. Am simțit că trebuie să alerg după fiecare minge, să fiu concentrată la fiecare schimb. Sunt foarte bucuroasă pentru evoluția mea'', a declarat Halep la conferința de presă de după partida cu Pliskova, câștigată cu 6-4, 3-6, 6-3 .

"Sunt mândră că am ajuns în finală, pentru că partea mentală m-a ajutat mult la acest turneu, în toate meciurile și azi în setul al treilea'', a mărturisit românca.

''Am învățat multe lucruri în ultimii ani, nu foar în finala din 2014, dar și în semifinalele de la Wimbledon (2014) și US Open (2015), cu Flavia Pennetta. Știu cum să fiu și nu voi schimba nimic'', a precizat Simona Halep, care înainte de turneu anunțase că are 50%-50% șanse să joace la Paris, din cauza accidentării suferite în finala de la Roma.

Halep s-a referit și la caracterul său de luptătoare: ''Întotdeauna am acest sentiment, că trebuie să lupt, dar acum îl controlez mai bine, într-o manieră pozitivă. Mă simt bine pe teren, iar jocul meu a fost destul de solid azi și în tot turneul. Sper că voi fi puternică și în finală, am nevoie de acest lucru".

"Am auzit multă lume în jurul meu că sunt favorită și am fost sinceră când am spus că 'nu sunt, nu simt asta'. Sigur, am șansa, pentru că am jucat bine la Madrid și Roma, dar asta nu înseamnă că va fi la fel. Și iată, am ajuns în finală'', a mai spus Halep.

"Sunt foarte mulțumită de felul cum au fost aceste două săptămâni. Chiar trei săptămâni. Antrenorul meu (Darren Cahill, n. red.) este concentrat, ca și mine, și vrem să păstrăm acest lucru. Stau cu cei trei băieți ai mei, cu antrenorii și cu fizioterapeutul. Mâncăm seara, aceeași rutină, încă o dată", a menționat Halep.

Legat de confruntarea cu letona Jelena Ostapenko (20 ani, 47 WTA), care a trecut în semifinale de elvețianca Timea Bacsinszky, cu 7-6 (4), 3-6, 6-3, Halep a spus: "Nu am jucat niciodată împotriva ei. Nu știu la ce să mă aștept din partea ei. Am văzut un pic din meciul ei de azi. În opinia mea, a fost similar cu ce am avut azi, așa că poate va fi același plan de joc''.

"Nu știi niciodată ce să faci cu acest tip de jucătoare, așa că trebuie să joci fiecare minge. Fiecare minge e importantă împotriva lor. Voi fi acolo, gata de luptă'', a adăugat Halep.

Ostapenko este prima jucătoare care ajunge în finală la Roland Garros fără a fi cap de serie din 1983 încoace, de la iugoslava Mima Jausovec.

Halep poate deveni prima româncă după Virginia Ruzici (1978), managerul său, care câștigă trofeul Suzanne Lenglen, care este decernat jucătoarei învingătoare la Roland Garros.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”