Simona Halep consideră că meciul cu Carla Suarez Navarro a fost cel mai bun al său în acest an

Simona Halep consideră că meciul cu Carla Suarez Navarro a fost cel mai bun al său în acest an

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a afirmat că meciul cu Carla Suarez Navarro, câștigat, luni, cu 6-1, 6-1, în optimile turneului de la Roland Garros, a fost cel mai bun al său în acest an.

'' Cred că am jucat cel mai bun meci al meci în acest an . Ea e foarte bună pe zgură. Am împins-o mereu dincolo de linia de fund, am încercat să fiu agresivă și am fost motivată în plus, pentru că îmi place foarte mult acest teren și e extraordinar să joci din nou sferturi de finală'', a declarat Halep după victoria de luni, citată de site-ul oficial al turneului.

''Simona Halep a început să arate drept candidată remarcabilă care va câștiga primul său titlu de Grand Slam, prin performanța produsă luni la Roland Garros 2017 — și poate cea mai bună reușită de o jucătoare până acum — spulberând provocarea unei adversare în mod normal problematice, Carla Suarez Navarro, pe terenul Philippe-Chatrier'', scrie sursa menționată.

Halep, a treia favorită, care anunțase înainte de debutul turneului că are șanse 50%-50% de a participa, din cauza accidentării la gleznă suferite în turneul de la Roma, a obținut prima sa victorie pe zgură în fața spaniolei, după patru eșecuri, având acum 7-5 la general.

''Trebuie să spun că a făcut un meci extraordinar. A avut lovituri cu multă consistență. A jucat fără greșeală'', a spus, la rândul său, Carla Suarez Navarro.

Halep i-a dat dreptate, apreciind jocul său ca unul ''complet''. Singurul moment de cumpănă a fost în debutul meciului, când iberica a avut 40-15 pe serviciul româncei, dar Simona a salvat cele două mingi de break și apoi și-a adjudecat ghemul.

''Meciul ar fi putut fi diferit dacă al fi câștigam primul ghem'', a apreciat Carla Suarez, împinsă constant în spatele terenului de Halep, care a reușit un tenis de calitate, cu 8 winners în primul set și 11 în al doilea.

''Nu mă mai gândesc la accidentare, a mărturisit Halep. În legătură cu glezna mea, încă mai simt dureri la unele mingi, dar nu mp deranjează prea tare. Nu mă gândesc la acest lucru în timpul punctelor, așa că sunt bine. Sunt pregătită pentru a doua săptămână (la Roland Garros)''.

Simona Halep a comentat și schimbarea sa din punct de vedere al atitudinii în timpul jocului, după turneul de la Miami, când antrenorul său Darren Cahill a amenințat-o ruperea colaborării.

''Cred că a însemnat mult faptul că a luat acea decizie. M-a ajutat. Am simțit-o ca pe un șoc, pentru că am pierdut antrenorul. Am înțeles că trebuie să îmi schimb atitudine pentru a-l aduce înapoi. Așa că am muncit mult și m-am schimbat'', a precizat sportiva.

Colaborarea celor doi a continuat și a dat rezultate imediat, Halep ajungând până în semifinalele turneului de la Stuttgart.

''Cred că atitudinea mă ajută să văd mai bine jocul și să joc mai relaxat, mai pozitiv'', a apreciat Halep. ''Totul s-a schimbat, chiar și viața mea în general. Sunt mai optimistă. Nu mai am stări rele de spirit, e totul bine. Cred că sunt mai prezentă pe teren și știu că trebuie să fac în fața fiecărei jucătoare. Simt mai bine mingea, dar vreau să vorbesc prea mult despre acest sentiment, pentru că vreau să îl păstrez'', a continuat Halep.

În sferturi, Halep, numărul patru mondial, o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina (6 WTA), care a dispus în trei seturi de croata Petra Martic, cu cu 4-6, 6-3, 7-5.

Halep și Svitolina sunt la egalitate în privința meciurilor directe, 1-1, după ce Halep s-a impus cu 6-1, 6-1 în 2013, la Sofia, iar Svitolina a învins-o recent, în finala turneului de la Roma, cu 4-6, 7-5, 6-1, profitând de accidentarea româncei la gleznă.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina