Simona Halep, în semifinale la Australian Open după 6-1, 6-1 cu Anett Kontaveit/Victorie încântătoare în 53 de minute

Simona Halep, în semifinale la Australian Open după 6-1, 6-1 cu Anett Kontaveit/Victorie încântătoare în 53 de minute

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-1, 6-1, pe Anett Kntaveit din Estonia, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 28, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele Australian Open.

UPDATE Spaniola Garbine Muguruza, locul 32 WTA, a învins-o, miercuri, cu scorul de 7-5, 6-3, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30, în sferturile de finală ale Australian Open, potrivit News.ro. Muguruza s-a impus după un meci care a durat o oră şi 33 de minute, urmând a evolua, joi, în semifinale, cu Simona Halep.

Ce a spus Simona pe teren, imediat după finalul partidei:
 
„Vă mulțumesc pentru tot, este o plăcere să joc aici în Australia (n.r. s-a adresat publicului). E minunat că pot juca cel mai bun tenis al meu și să fiu din nou în semifinale. M-am simțit foarte bine pe teren, știam cum să joc împotriva ei, am fost concentrată, îmi place foarte mult să joc aici, la Melbourne.

Am fost concentrată la fiecare punct jucat. M-am antrenat departe de casă în această iarnă, am muncit mai mult și mă simt mai puternică.

Îmi aduc aminte cum am pierdut finala trecută la Australian Open (n.r. în 2018) m-a durut foarte tare. Cred că m-am enervat prea tare atunci. Acum am altă experiență, dovadă că am reușit să câștig cele două turnee de Grand Slam de până acum.

Darren a fost foarte important de când l-am întâlnit, acum 4-5 ani, am lucrat din greu la atitudinea mea, am muncit din greu la jocul meu şi azi sunt o persoană mai bună, în primul rând, şi apoi o jucătoare mai bună, aşa că vreau să-i mulţumesc pentru ajutorul pe care mi l-a dat. Este o persoană extraordinară şi comunicarea este uşoară, mă înţelege, iar asta face treaba mai uşoară. Aici, în Australia, pot să spun că este a doua mea casă, pentru că mă simt ca făcând parte din această comunitate, deoarece am antrenorul din Australia.

Nu, nu o să mă uit la meci (n.r. Muguruza vs Pavlyuchenkova). O să mă bucur de această zi, pentru că mai e mult din ea. O să mă liniştesc, o să merg la cumpărături, ca în fiecare zi, pentru că asta mă motivează, aşa cum am spus şi la meciul trecut. Mâine, o să mă gândesc la meci, azi, nimic despre tenis. Nu vă spun ce o să cumpăr, merg la magazine şi văd acolo ce mă inspiră." - Simona Halep.

De știut:

  • Simona va juca în semifinale cu învingătoarea partidei dintre Garbine Muguruza (Spania, 32 WTA) vs Anastasia Pavlyucenkova (Rusia, 30 WTA).
  • Pentru calificarea în semifinale, Halep va primi 700.000 de dolari americani și 780 de puncte WTA.
  • Începând de săptămâna viitoare, Simona va urca pe locul 2 în ierarhia WTA.
  • La ediția din 2019, Halep a fost eliminată în optimi de Serena Williams (6-1, 4-6, 6-4).
  • În acest moment, Simona se află la doar o victorie distanță de cea mai bună performanță reușită la Australian Open - calificarea în finală (a ajuns în ultimul act al ediției din 2018, atunci când a fost învinsă de Caroline Wozniacki, 7-6 (2), 3-6, 6-4).

Un monolog de tenis a oferit Simona Halep spectatorilor de pe Rod Laver Arena. Cu un serviciu foarte bun, cu acelaşi joc inteligent etalat tot turneul până în prezent, jucătoarea română a defilat în faţa sportivei estone, reuşind să ajungă în penultimul act la Melbourne fără set pierdut şi nu cu foarte mult consum fizic.

Kontaveit s-a aruncat în ofensivă de la prima minge, dar a făcut-o dezordonat, fără o tactică foarte clară de atac, doar să puncteze repede. Astfel, au rezultat şi puncte, dar mai multe erori neforţate. La fel ca în meciul cu Mertens, Halep a acceptat defensiva şi a absorbit presiunea venită de dincolo de fileu. Românca a căutat să lungească punctele, să o atragă pe jucătoarea estonă în capcana jocului care presupune efort, cu schimburi lungi de mingi. Din când în când, fostul lider WTA a ieşit din tranşee, iar contraatacul ei a fost devastator. Uşor, uşor, Halep s-a transformat ea în agresor, iar ofensiva arătată de Anett Kontaveit la început, aşa cum a fost ea, s-a stins. Simona Halep nu şi-a slăbit nivelul de concentrare pe parcursul întregului meci, nu a lăsat nimic la voia întâmplării şi s-a impus fără probleme.

Partida a fost una fără istoric. Un ghem a câştigat Kontaveit în primul set, cel de început, pe propriul serviciu. A urmat o serie excepţională a Simonei Halep de 11 ghemuri câştigate la rând, cu break în ghemul al treilea. După primle şase, setul I s-a încheiat cu 6-1, după 29 de minute. 

Kontaveit a mai reuşit un ghem la 0, la 0-5, apoi a cedat şi setul secund cu 1-6, după 53 de minute de la start.

Halep va evolua în semifinale cu învingătoarea din meciul Garbine Muguruza (Spania), locul 32 WTA - Anastasia Pavliucenkova (Rusia), locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30.

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 1,04 milioane de dolari australieni (700.000 de dolari americani) şi cu 780 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2018, când a pierdut în ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Desfășurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Anett Kontaveit:

6:1 Simona isi vede treaba, loveste mingea din urcare, Anett este doar spectatoare (30-0). Serviciu la teu perfect: 40-0, sunt trei mingi de meci...Intrata in teren, Kontaveit salveaza prima minge de meci. Halep inchide meciul cu un as. Simona este in semifinale dupa un meci de doar 53 de minute :)

5:1 Anett isi ia inca o data inima-n dinti si forteaza (30-0). Nu vrea sa piarda acest set la 0...Serviciu bun, 40-0. Game castigat la zero de Kontaveit, iar publicul o aplauda puternic.

5:0 De pe culoarul de dublu, Kontaveit forteaza un cross lung, dar mingea nu prinde terenul (15-0). Cel mai intens raliu al meciului ii revine Simonei cu ajutorul fileului. Halep isi cere scuze, dar punctul trece in dreptul ei. A urmat cel de-al patrulea as: 40-0. Kontaveit face punctul cu ajutorul reverului in cross: 40-15. Inca un serviciu puternic, de nereturnat, iar Halep conduce acum cu 5-0....11 game-uri la rand castigate de Simona!!!

4:0 Scurta de efect a Simonei, iar Anett isi pune mana pe fata zicand parca: ce sa-i mai fac? Ce rever in lungul liniei gaseste Simona! A fost razant cu banda fileului (15-30). Anett face pasul la fileu si inchide punctul cu un voleu drive (30-30). Inca o minge de break: diferenta a fost facuta cu ajutorul reverului in cross. Backhand care se duce mult in aut, Anett este pe marginea prapastiei: 4-0.

3:0 imona face pasul la fileu, o ataca pe Anett din toate pozitiile, este cu adevarat "on fire" in aceste momente...Parca m-a auzit: face o dubla greseala (prima din meci). Desi se apara foarte bine, Halep nu mai poate gasi terenul: 15-30. Un game periculos pentru Halep. Scurta a Simonei, Anett ajunge, dar nu gaseste terenul: 30-30. A fost inspirata cu scurta, desi executia nu a fost una neaparat perfecta. Seria castigatoare a Simonei continua, se face 3-0.

2:0 Simona trimite sub nivelul fileului, iar Anett nu poate controla voleul (0-15). Halep trimite lung, tot mai aproape de baseline, iar Kontaveit nu mai poate returna (0-30). Revin cu un serviciu aspru Anett, 15-30. A fost insa aut, va fi serviciul al doilea. Ii multumim hawk-eye-ului, nu a fost 15-30, ci 0-40. A fost inspirata Halep. Kontaveit se descurca mai bine cu o dreapta inside-out: 30-40. Ce retur face Simona, break, este 2-0 in favoarea ei.

1:0 Simona este nemultumita dupa ce scapa in aut o minge (15-30). Revine cu un rever in lungul liniei (30-30). Serviciu precis la teu, Halep are minge de game. Se face 1-0, Simona continua sa zburde efectiv pe teren.

6:1 Dupa un prim punct castigat, Simona rateaza un rever de pe mediana: 15-15. Halep trimite formidabil cu dreapta: 15-30. Anett nu are timp, este presata sa lovesca mult prea devreme, iar Kontaveit rateaza: sunt doua mingi de set. Prima este anulata, a fost un raliu dominat de sportiva din Estonia (30-40). Dreapta inside-in perfecta, iar dupa 29 de minute Simona castiga primul set cu 6-1.

5:1 Kontaveit gaseste culoare bune, dar rateaza contre-pied-ul (15-0). Revine cu un retur agresiv (15-15). Unghi superb gasit de Kontaveit cu backhandul in cross scurt: 30-30. Pe o minge inalta, Simona forteaza un forehand inside-in, mingea nu prinde terenul. Halep salveaza mingea de break: forehand in coltul terenului, aplauze in tribune. Minge de 5-1, dupa un serviciu foarte bine plasat. As, se face 5-1.

4:1 Halep se apara formidabil, o obliga pe Anett sa forteze, iar aceasta rateaza executia (0-15). Duel de pe mediana care ii revine Simonei: 0-30. Retur foarte bun al Simonei: 0-40, sunt trei mingi de dublu break pentru Halep. Kontaveit o salveaza pe prima gratie unui smash (15-40). Fileul este de partea lui Anett: a doua minge de break salvata. Poate la a treia strigare? Simona rateaza o dreapta in cross: egalitate. Din pacate, s-au dus cele trei mingi de break. De aceasta data, fileul este de partea Simonei. Nu vine insa break-ul nici acum: retur in aut al Simonei. A cincea minge de break din acest game: cata agresivitate a aratat Halep la retur...Simona face perfect tranzitia din defensiva in ofensiva, iar tabela ii surade: este 4-1 pentru Halep cu dublu break.

3:1 Anett intra foarte bine in minge pe un serviciu al doilea: 15-15. Simona revine cu primul serviciu: 30-15. Egalitate, Anett a avut si ceva noroc la retur. As al Simonei (al doilea de pana acum). Punct minunat jucat de Halep: variatie, schimbari de directie: este 3-1 in favoarea ei

2:1 Pe o minge mai inalta, Anett nu-si calculeaza bine pasii (0-15). Dreapta inside-out minunata a Simonei: 0-30. Halep forteaza o schimbare de directie, iar mingea ramane in fileu, pe partea lui mai inalta: 15-30. Retur in banda al Simonei: 30-30. Anett deschide bine terenul si face punctul: 40-30. Agresiva la retur, Halep egaleaza situatia, game-ul se prelungeste. Inca o minge de game pentru Kontaveit. Departe de minge, Anett gaseste doar plasa: inca o egalitate. Desi Simona agata foarte bine o minge dupa un voleu drive, tot Kontaveit castiga punctul. Inca o egalitate, ce game avem, ce bun ar fi acum un break :) Halep ataca in valuri si inchide punctul cu o dreapta inside-in: minge de break. Si da, apare break-ul: Halep are un inceput solid de partida: deplasare foarte bine, siguranta pe lovituri

1:1 As la exterior al Simonei: 15-0. Si inca un serviciu foarte bun: 30-0. Dreapta inside-out perfecta a lui Anett: 30-15. Simte bine mingea jucatoarea din Estonia. Halep loveste mingea devreme, nu o lasa pe Anett sa faca pasul in teren: 40-15. Simona serveste foarte bine si al doilea: se face 1-1

0:1 A inceput partida cu Anett la serviciu. Primul punct a fost unul cu multe lovituri, se simte ceva presiune. 30-0, Kontaveit serveste precis pana acum. Rever in lungul liniei, se face 40-0. A intrat bine Anett in meci: game alb, sigur

Simona a ales terenul, iar Anett sa serveasca. Meciul va incepe cu Halep la retur

Sunt 21 de grade Celsius la Melbourne

Arena Centrala de la Melbourne nu este plina, este totusi primul meci al zilei de la AO

Cele doua jucatoare au intrat pe Rod Laver Arena



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale