Simona Halep, își trece o nouă victorie în palmares împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko

Simona Halep, își trece o nouă victorie în palmares împotriva ucrainencei Lesia Tsurenko

Simona Halep (locul 20 WTA) și Lesia Tsurenko (locul 116 WTA) s-au întâlnit pentru a 9-a oară în carieră pe Ann Jones Center Court, în cadrul turneului WTA Birmingham, care se desfășoară în fiecare an, încă din 1982 pe iarbă, în aer liber.

Simona Halep a nouă victorie împotriva Lesiei Tsurenko în debutul pe iarbă din 2022

Numărul 20 mondial, Simona Halep, și-a făcut debutul în runda de deschidere la Birmingham, unde s-a confruntat cu Lesia Tsurenko din Ucraina, numărul 116 WTA.

Venită după o înfrângere dureroasă suferită în turul doi la Roland Garros, în care a fost eliminată din competiție de chinezoaica Qinwen Zheng, dar și după o perioadă de antrenamente intense cu Patrick Muratoglou la Nisa și Paris, potrivit casei de pariuri Betano, mai multe informații despre ea găsiți aici https://sportlocal.ro/case-pariuri/betano românca, a avut o misiune ușoară în primul tur, având în vedere istoria directă dintre ea și ucraineană.

Lesia Tsurenko, eliminată în primul tur al Openului Francez, a reușit să se califice la Birmingham, învingându-le pe sportivele Emily Appleton și Contreras Gomez Fernanda în două seturi, obținând astfel, fără probleme, calificarea pe tabloul principal.

Lesia Tsurenko, o jucătoare de top 30 în urmă cu câțiva ani, a fost afectată recent de o serie de accidentări. Numai anul acesta a fost nevoită să se retragă de la 4 turnee importante: Turneul de la Dubai și cele de la Indian Wells, Istanbul și Guadalajara.

Ucraineana, cu trei ani mai în vârstă decât Simona este una dintre sportivele care nu au reușit încă să o învingă pe Simona Halep. Sportiva noastră a învins-o în toate cele 9 meciuri directe de până acum, inclusiv la Openul Francez de la Roland Garros din 2019, când Simona s-a impus cu scorul de 6-2, 6-1 în cel de al treilea tur al turneului. În ceea ce privește confruntările din cadrul competițiilor desfășurate pe iarbă, cele două jucătoare s-au întâlnit doar de două ori: la s-Hertogenbosch în 2013, când Simona a câștigat cu scorul de 6-2, 6-1 și în 2019 în cadrul turneului de la Wimbledon, când Simona s-a impus cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. De altfel, în cariera sa, românca a pierdut în fața sportivei din Ucraina doar un set la turneul de la Wimbledon desfășurat în 2014.

Palmares pozitiv pe iarbă pentru românca Simona Halep

Conform statisticilor oferite de casele de pariuri sportive din România care sunt prezentate pe SportLocal Simona Halep are un record general de 20-7 victorii-înfrângeri în 2022, 0-0 pe iarbă, iar cel mai bun rezultat al anului a fost câștigarea titlului la Melbourne, unde a învins-o pe Veronika Kudermetova în finală cu 6-2, 6-3.

Privindu-i cariera în ansamblu, românca are un record de 570-236 și un palmares pozitiv de 39-17 pe iarbă.

Lesia Tsurenko, a ajuns în primul tur al competiției din Birmingham după ce le-a învins pe Emily Appleton cu 6-4, 6-4, și pe Fernanda Contreras Gomez, cu 6-4, 6-2.

În calificări, Lesia a avut o victorie excelentă împotriva sportivei Contreras Gomez (6-4 6-2). În timpul meciului, Tsurenko a marcat 66 de puncte în comparație cu cele 53 marcate de Gomez.

În cea de a noua confruntare între Simona Halep și Lesia Tsurenko, Halep și-a adjudecat primul set după doar 31 minute de joc cu scorul de 6-1. În cel de al doilea set, scorul a fost mai strâns însă Simona a reușit să se impună în final cu scorul de 6-4.

În urma acestei victorii, românca s-a calificat în optimile de finală unde a întâlnit-o pe branica Harriet Dart, locul 106 WTA.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria