Simona Halep, noua CAMPIOANĂ de la Madrid după 6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova!

Simona Halep, noua CAMPIOANĂ de la Madrid după 6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova!

A doua oara a fost cu noroc pentru Simona Halep (7 WTA), jucatoarea nascuta la Constanta castigand turneul Premier Mandatory de la Madrid dupa o evolutie entuziasmanta impotriva numarului 38 WTA, Dominika Cibulkova. De o ora si 20 de minute a avut nevoie Halep pentru a se impune in doua seturi, scor 6-2, 6-4. Este al doilea turneu din aceasta categorie castigat de Simona, dupa Indian Wells in 2015. Victoria a venit intr-o zi mare pentru sportul romanesc: 7 mai (n.r. in urma cu 30 de ani, Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni).

"Sunt foarte fericita, ma bucur foarte mult ca am avut o a doua sansa. Multumesc echipei mele, tuturor romanilor care m-au sustinut" - Simona Halep.

* Pentru victoria de la "Caja Magica", Simona Halep va primi 912.900 euro si 1.000 de puncte WTA.

* Dupa acest succes, Halep va urca de luni pe locul 5 in ierarhia WTA.

Interesant de stiut: Halep a pierdut un singur set la Madrid, iar acela impotriva Irinei-Camelia Begu, cu 6-0. Și încă un amănunt: meciul cu Cibulkova a fost unul dintre puținele în care Simona nu și-a pierdut serviciul!

Cine a castigat la Madrid de-a lungul timpului:

2016 - Simona Halep (6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova)
2015 - Petra Kvitova (6-1, 6-2 cu Svetlana Kuznetsova)
2014 - Maria Sharapova (1-6, 6-2, 6-3 cu Simona Halep)
2013 - Serena Williams (6-1, 6-4 cu Maria Sharapova)
2012 - Serena Williams (6-1, 6-3 cu Victoria Azarenka) - singura editie disputata pe zgura albastra
2011 - Petra Kvitova (7-6(3), 6-4 cu Victoria Azarenka)
2010 - Aravane Rezai (7-2, 7-5 cu Venus Williams)
2009 - Dinara Safina (6-2, 6-4 cu Caroline Wozniacki). 

Desfasurarea LiveText a partidei Simona Halep vs Dominika Cibulkova:

6:4 Simona castiga un duel intens, cu multa risipa de energie (15-0). Urmeaza insa o dubla greseala (15-15). Sa speram ca nu va urma o cadere pentru Halep, a fost puternica pana in acest moment. Nu ii tremura mana Simonei: a venit un as (30-15). Doua mingi de meci, dupa un retur in afara terenului...Halep inchide finala in stil de mare campioana, cu un as!!!

5:4 Simona este incredibila: backhand in lung de linie pe contre-pied (0-15). Egalitate dupa un retur prea lung. Halep se cearta dupa o greseala nefortata (30-15). Scurta ii aduce inca un punct slovacei: 40-15. Contre-pied superb reusit de Dominika, 5-4 pentru Halep. Jucatoarea noastra va servi pentru castigarea trofeului.

5:3 Defensiva Simonei este foarte buna, dar Dominika trimite mult prea bine (15-15). Pe un retur inalt, Halep este hotarata si dreapta inside-in este aplaudata indelung (30-15). Primul serviciu este din nou la purtator: 40-15 pentru Halep.

4:3 Simona acopera perfect terenul si o paseaza pe Cibulkova (0-15). Egalitate dupa ce Dominika a avut nevoie de patru lovituri foarte bune pentru a inchide schimbul. Halep s-a aparat incredibil. 15-30, slovaca rateaza tinta. Inca o egalitate, Dominika este cat poate ea de ofensiva (30-30). Minge game pentru Cibulkova, dupa ce a trimis exact pe tusa (40-30). ontre-pied perfect, game pentru Dominika. Slovaca se apropie din nou pe tabela.

4:2 Incepe bine Simona: serviciu perfect (15-0). Mentine ritmul: 30-0. Se face 40-0 dupa un retur mult in afara terenului. Game incheiat cu un as: este 4-2 pentru Simona. Jucatoarea noastra a fost solida la serviciu.

Cibulkova l-a chemat inca o data pe antrenorul ei, incearca sa afle secretul unui break. Pana acum, Simona nu a avut nevoie de Darren Cahill. Speram nici sa nu aiba nevoie in aceasta finala...

3:2 La 30-0, Halep trimite superb cu un forehand in coltul terenului - lovitura marca inregistrata "Simona Halep". Se face 30-30, dupa o dubla greseala a sportivei din Slovacia. O minge inalta a Simonei este taxata de Cibulkova: 40-30.

3:1 Dominika ramane agresiva, speculeaza fiecare moment (0-15). Este in mod evident o revenire a sportivei din Slovacia (0-30). Simona loveste la totul sau nimic, iar punctul ii revine (15-30). Game dificil pentru Simona. Egalitate, dupa o dreapta inside-in care face diferenta. Sansa de break, dupa ce Halep rateaza complet un forehand. O minge cade la cativa milimetri de tusa, Simona a avut noroc de aceasta data - egalitate. Dreapta mai aduce un punct, a fost o lovitura puternica in cross. Simona anuleaza o minge de game cu o dubla greseala. Urmeaza insa o lansare perfecta si un serviciu foarte bun: avantaj Halep. Adusa la fileu, Simona este neinspirata, iar Cibulkova o taxeaza (inca o egalitate). Inca o minge de game: Dominika a trimis afara cu o dreapta inversa. Egalitate din nou, Dominika se impune gratie reverului sau violent. Avantaj Halep: forehand inside-out superb. Si aceasta minge este ratata: reverul nu a trimis mingea peste fileu.  Simona reuseste un passing superb cu un rever inalt, este pana la urma game: s-a facut 3-1 pentru Halep, dupa probabil cel mai lung game de pana acum...

2:1 Cibulkova este de neoprit in aceste momente, face 30-0 dupa un contre-pied de senzatie. Se face 40-0, dupa ce Simona returneaza prea lung. Dominika face o dubla greseala: 40-15. Pana la urma, slovaca isi castiga serviciul si se apropie pe tabela (2-1).

2:0 Cibulkova loveste cu "ura", castiga prima minge a game-ului, cu toata opozitia Simonei. Cibulkova gaseste doar fileu cu o scurta, 15-15. Slovaca incearca sa rupa ritmul cat mai des, constienta fiind ca de pe baseline cea care castiga este in mare parte Simona...Dominika este la conducere pana acum in acest game (15-30), reverul este o arma importanta. Dupa un duel intens, Simona egaleaza. Se joaca la un nivel inalt (30-30). Ajutata si de banda fileului, Halep inchide game-ul si conduce acum cu 2-0

1:0 Cibulkova serveste prima in setul al doilea. Simona este stapana pe ea, vine in fata si inchide punctul cu o dreapta lovita peste umar (0-30). Trei mingi de break, dupa un retur bun al Simonei. Halep ridica pumnul, are o privire de razboinica. Din pacate, dupa un schimb condus cu autoritate, Simona rateaza cu o dreapta inside-in (30-40).

6:2 Din pacate, Simona incepe game-ul cu o dubla greseala, iar apoi Cibulkova face 0-30 cu o dreapta in colt. Trei sanse de break, dupa un rever in afara terenului trimis de Halep. Fileul opreste un atac al adversarei, 15-40. Serviciul o ajuta de aceasta data pe Simona: 30-40. Egalitate dupa o dreapta inversa pe contre pied. Minge de set pentru Halep, dupa un retur "afara" al slovacei. Simona fructifica prima minge de set, 6-2 pentru Halep. Setul a fost unul dominat categoric de jucatoarea noastra. Simona câștigă 5 mingi consecutiv!

5:2 Cibulkova serveste bine si conduce cu 30-0. Simona face un cadou cu un forehand, se face 40-0. Game la zero pentru Dominika, o gura de oxigen pentru sportiva din Slovacia.

5:1 Simona cauta linia cu un rever in lung de linie, se face 15-15. Halep loveste cu "rautate", foreandul ii deschide terenul, iar apoi inchide punctul cu un rever in cross lung (30-15). Simona este dezlantuita: face 40-15 cu un rever care trimite mingea in coltul terenului. Se face 5-1 pentru Halep, jocul ii merge de minune.

Cibulkova si-a chemat antrenorul, din pacate nu am putut intelege nimic...Speram insa sa nu reuseasca mare lucru sportiva din Slovacia

4:1 Deplasarea Simonei este foarte buna, returneaza aproape tot...Se face 15-30, Dominika forteaza, dar nu gaseste terenul...Slovaca face pasul in teren, loveste din urcare si egaleaza cu un voleu drive (30-30). Sansa de break dupa un retur senzational: forehand in cross scurt de toata frumusetea. Inca un break bifat de Halep, numarul sapte WTA conduce acum cu 4-1.

3:1 Simona este departe de minge, iar reverul se opreste in fileu (15-15). Halep deschide bine unghiurile cu forehandul, iar Dominika nu mai poate returna (30-15). Serviciul o ajuta pe Simona, se face 40-15. Cibulkova rupe inca o data ritmul cu o scurta, se face 40-30. Joaca foarte inteligent slovaca...Pe serviciul doi, Dominika loveste nasprasnic, iar Simona returneaza in fileu (40-40). Avantaj Simona, dupa un prim serviciu foarte bun. Cu ceva emotii, se face 3-1.

2:1 Cibulkova serveste bine, conduce punctele si se distanteaza la 30-0. Este mai agresiva sportiva din Slovacia, forehandul ii functioneaza perfect in acest game. Reuseste si o scurta perfecta: 40-0. Dominika serveste un as din al doilea serviciu, este 2-1 pentru Halep.

2:0 Simona iese mult in laterial, se "pune" perfect pe o minge, iar dreapta inversa este de manual (15-0). Cibulkova gaseste un contre-pied (15-15). Simona este pe tot terenul, returneaza bine, iar Cibulkova trimite de doua ori in afara terenului (40-15). Se face 2-0, fara emotii pana acum pentru Halep.

1:0 Finala a inceput cu Dominika la serviciu. Simona este hotarata de la primul punct: vine la fileu si inchide mingea cu un voleu drive. Un schimb lung ii revine tot jucatoarei noastre (0-30). Cibulkova revine cu un forehand care prinde coltul terenului (15-30). Halep trimite mingea aproape de linii, apar primele doua sanse de break: a bifat o dreapta in lung de linie superba.

Acoperisul este tras pe arena "Manolo Santana", la Madrid ploua

Simona a castigat tragerea la sorti si a ales sa primeasca in primul game al partidei

Cele doua jucatoare au iesit la incalzire

Simona Halep (7 WTA) se afla pentru a doua oara in finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, sportiva nascuta la Constanta urmand sa se dueleze cu Dominika Cibulkova (38 WTA) pentru castigarea trofeului. Meciul de pe "Manolo Santana" va fi in direct pe Dolcesport si LiveText pe Comisarul.ro de la ora 19:00.

Cele doua jucatoare s-au mai intalnit de patru ori de-a lungul timpului, scorul fiind in favoarea jucatoarei din Slovacia: 3-1. Dominika a castigat si ultima disputa: cea din sferturile de finala de la Australian Open, editia din 2014, scor 6-3, 6-0.

Pentru parcursul de pana acum, Simona va primi 447.630 de euro si 650 de puncte WTA.

Este finala cu numarul 20 din cariera pentru Simona Halep, 11 din acestea fiind castigate.

Turneul de la Madrid este dotat cu premii totale in valoare de $4.771.360.
Directorul competitiei este Manolo Santana.
Suprafata de joc: zgura.
Face parte din categoria "Premier Mandatory".
Ultima castigatoare este Petra Kvitova.
In 2015, Simona Halep a fost cap de serie numarul doi si a parasit competitia in turul intai, fiind eliminata de Alize Cornet, scor 7-6(6), 6-3.

Cum sunt impartite punctele in turneul feminin:

Castigatoare: 1000
Finalista: 650
Semifinale: 390
Sferturi: 215
Optimi: 120
Turul 2: 65
Turul 1: 10 puncte

Cine a castigat la Madrid de-a lungul timpului:

2015 - Petra Kvitova (6-1, 6-2 cu Svetlana Kuznetsova)
2014 - Maria Sharapova (1-6, 6-2, 6-3 cu Simona Halep)
2013 - Serena Williams (6-1, 6-4 cu Maria Sharapova)
2012 - Serena Williams (6-1, 6-3 cu Victoria Azarenka) - singura editie disputata pe zgura albastra
2011 - Petra Kvitova (7-6(3), 6-4 cu Victoria Azarenka)
2010 - Aravane Rezai (7-2, 7-5 cu Venus Williams)
2009 - Dinara Safina (6-2, 6-4 cu Caroline Wozniacki).




Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia