Simona Halep: Nu mă așteptam să pierd în primul tur la Wimbledon

Simona Halep: Nu mă așteptam să pierd în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a treia favorită la Wimbledon, a declarat că se aștepta la un turneu dificil, dar nu să piardă în chiar primul tur. "Știam că va fi dificil, dar nu în felul acesta, ca să fiu sinceră", a declarat Halep după meci, citată de site-ul WTA.

"Sincer, nu am o reacție, pentru că, așa cum am spus și în weekend, nu aveam așteptări de la acest turneu'', a șocat Halep, numărul trei mondial, la conferința de presă de după meciul pierdut cu Jana Cepelova (Slovacia).

''Știam că va fi un turneu dificil pentru mine, dar nu mă așteptam să pierd în primul tur. Ea (Cepelova, n. red.) a jucat foarte bine, a luptat până al sfârșit, a evoluat agresiv când a avut ocazia'', a mai spus Simona Halep.

Românca s-a referit și la starea de spirit cu care a abordat turneul de la All England Club, al treilea de Mare Șlem al anului: ''Viața nu e mereu frumoasă, dar am puterea să merg mai departe și să mă gândesc la ce trebuie să fac pentru a fi mai bună și să mă simt din nou bine pe teren în timpul meciurilor. Trebuie să muncesc mai mult. După câteva înfrângeri înainte de Wimbledon încrederea mea nu a fost la cote prea înalte. Iar în timpul meciurilor e dificil, pentru că resimți presiunea, iar dacă nu faci față poți pierde''.

Cepelova s-a impus, marți, cu 5-7, 6-4, 6-3 în fața Simonei Halep, aflată la primul meci după despărțirea de antrenorul Victor Ioniță.

"Sunt foarte bucuroasă că am câștigat. Simona este o adversară foarte puternică'', a spus după meci Cepelova, pentru care cel mai mare succes al carierei rămâne victoria asupra liderului mondial Serena Williams, în aprilie 2014, la Charleston, în primul tur.

"Victoria în fața Serenei mi-a dat încredere că pot învinge jucătoare din Top 10. Am avut momente grele anul acesta, dar totul e bine acum și sunt foarte mândră'', a mai spus Cepelova, jucătoare aflată pe locul 106 în lume, dar care a avut cea mai bună clasare în ierarhia WTA anul trecut, în luna mai, locul 50.

În turul al doilea la Wimbledon, Cepelova o va înfrunta pe Monica Niculescu, românca (48 WTA) învingând cu 6-0, 6-1 în singurul lor meci direct de până acum, anul trecut, în calificări la Madrid. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă