Simona Halep o învinge de Polona Hercog, 93 WTA, în turul al treilea al Miami Open, după un meci de aproape trei ore

Simona Halep o învinge de Polona Hercog, 93 WTA, în turul al treilea al Miami Open, după un meci de aproape trei ore

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, a învins-o, duminică, în turul al treilea al Miami Open, cu scorul de 5-7, 7-6 (1), 6-2, pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, relatează  News.ro .

Simona Halep a fost încurcată de jocul extrem de variat al Polonei Hercog. Jucătoare slovenă mânuieşte foarte bine loviturile, intensitatea, efectul, lungimea şi amplitudinea mingilor. La cei 1,85 metri înălţime ai ei, Hercog poate servi constant cu 180 de kilometri/oră, apoi conduce jocul din bogata tehnică pe care o deţine. Ea foloseşte mult lovitura slice, o armă eficientă, duminică, împotriva Simonei Halep, lovitura scurtă şi venirile la fileu, acestea din urmă fiind la fel de inspirate în meciul cu jucătoarea română. Mingile slovenei ori sar prea mult, ori abia se desprind de la sol, ori vin plat, ori cu efect. În faţa acestui repertoriu, Halep a făcut cu greu faţă o bună perioadă din cele aproape trei ore petrecute pe teren duminică.

În plus, jucătoarea română a cedat iniţiativa, a jucat fără agresivitate, câutând mai mereu să contracareze jocul rivalei, decât să şi-l impună pe al ei. Halep a jucat scurt, nu şi-a mişcat adversara, iar aceasta, fără a fi sub presiune, şi-a putut etala întregul arsenal de lovituri. Deşi fostul lider WTA şi-a mai pierdut cumpătul în timpul meciului, ea a reuşit totuşi să se menţina aproape de adversara ei şi să preia controlul partidei atunci când ocaziile s-au ivit. Halep are din nou meritul de a nu fi cedat în momentele în care părea copleşită de jocul bine amestecat al adversarei, de a fi luptat chiar dacă precizia şi inspiraţia ei au fost la cote modeste. Şi, uşor, uşor, Hercog şi-a consumat inspiraţia, energia, iar Simona Halep a fost acolo, prelund soarta partidei, când slovena a scăpat-o din mână.

Jucătoarea română a cerut un time-out medical la scorul de 2-3, în primul set, pentru o problemă la genunchiul stâng, iar accdentarea poate explica o oarecare lipsă de mobilitate a ei.

Halep şi-a pierdut serviciul la 1-1, în primul set, după ce în ghemul anterior a avut o minge de break ratată. Hercog a păstrat avantajul break-ului până la 4-3, când sfătuită de Danei Dobre să joace şi ea contrascurta, Halep a egalat şi a luat apoi conducerea, cu 5-4. Însă jocul ceva mai bun al Simonei nu a continuat şi Polona Hercog şi-a impus din nou stilul tactic, câştigând setul cu 7-5, după 62 de minute de joc.

În setul al doilea, Halep a fost ceva mai atentă la serviciu, reuşind să şi-l fructifice până la 4-3. La acel scor, ea a reuşit un break, apoi a servit să închidă setul, dar Hercog nu i-a permis acest lucru şi a făcut rebreak-ul. Setul a ajuns apoi în tie-break, în care Halep a reuşit câteva din loviturile ei spectaculoase, impunând-se clar, cu 7-1, după două ore şi 10 minute de la start.

Decisivul a găsit-o pe Halep mult mai bine pregătită fizic. Epuizată, Hercog s-a prăbuşit sub numărul foarte mare de greşeli comise şi a câştigat doar două ghemuri, ambele pe propriul seviciu, la 0-0 şi la 3-1. Astfel, Simona Halep se impune cu 6-2 în decisiv, după două ore şi 50 de minute

Halep va evolua în optimi cu Venus Williams, locul 43 WTA.

Calificarea în optimi esre recompensată la Miami Open cu un premiu de 91.205 doalri şi cu 120 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cine era femeia găsită moartă într-un geamantan, în Oradea

2 Nea ăsta e comisarul de poliție Cosmin Popovici, cu apartament în Spania și nenumărate proprietăți în țară / Nu poate justifica 1,3 milioane lei

3 Andrei Caramitru / Ghinea, Barna, Drulă și Moșteanu. Cam ăștia. Plus Cioloș. Trebuie să plece…

4 Posibil război civil în Ucraina și un nou pas al Rusiei spre Gurile Dunării, două dintre consecințele înghețării ostilităților în țara vecină

5 Foarte interesante amănunte...