Simona Halep s-ar afla la Londra pentru a se apăra în cazul de dopaj

Simona Halep s-ar afla la Londra pentru a se apăra în cazul de dopaj

Simona Halep este în continuare suspendată ca urmare a unui test pozitiv, efectuat pe durata US Open 2022. După ce Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat în nenumărate rânduri judecarea procesului de dopaj, Simona este tot mai aproape de momentul care îi poate decide cariera.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nadia Comăneci a transmis că Simona Halep va fi audiată de către Sports Resolutions

Simona Halep trăiește un coșmar după ce în luna octombrie a anului trecut a primit vestea că a fost testată pozitiv la US Open 2022.

Românca încearcă de atunci să își demonstreze nevinovăția, însă Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a amânat de multe ori procesul de dopaj al Simonei.

Mai mult decât atât, aceeași agenție a anunțat că pe numele Simonei Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, precizând că în pașaportul biologic al sportivei ar exista iregularități.

Potrivit GSP , Simona își va expune în sfârșit argumentele în fața organizației independente Sports Resolutions (for independent de soluționare a litigiilor din sport), iar Nadia Comăneci a anunțat marți că dubla câștigătoare de Grand Slam va merge la Londra.

„Din ce știu, va merge la Londra, la această înfățișare. Mă bucur că poate să vorbească despre ceea ce este important pentru ea.

Să sperăm că acest lucru se va închide ca să își vadă și ea de viață și de carieră. Nu comentez ce este normal, Simona e un om extraordinar, sunt sigură că va ieși bine la sfârșit.” - a transmis aceasta, potrivit sport.ro .

De știut:

  • Vestea că Simona Halep a fost suspendată provizoriu pentru dopaj a apărut vineri, 21 octombrie 2022.
  • Simona Halep este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).
  • Cazul Simonei va fi judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?