Simte că s-a schimbat „direcția vântului”?/De Ziua Independenţei Ucrainei, Lukașenko le urează ucrainenilor „un cer paşnic, toleranţă, curaj şi forţă pentru a reveni la o viaţă bună”

Simte că s-a schimbat „direcția vântului”?/De Ziua Independenţei Ucrainei, Lukașenko le urează ucrainenilor „un cer paşnic, toleranţă, curaj şi forţă pentru a reveni la o viaţă bună”

Simte că s-a schimbat „direcția vântului”?/Lukașenko le urează ucrainenilor „un cer paşnic, toleranţă, curaj şi forţă pentru a reveni la o viaţă bună”.

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, care a invadat în urmă cu şase luni Ucraina, a adresat miercuri un mesaj de felicitare poporului ucrainean cu prilejul Zilei Independenţei acestui stat, a anunţat serviciul său de presă, transmite AFP, citată de Agerpres.

”Sunt convins că divergenţele actuale nu pot distruge baza multiseculară a relaţiilor sincere de bună vecinătate între popoarele celor două ţări”, a precizat în acest mesaj preşedintele Lukaşenko.

Belarusul va continua să se pronunţe pentru ”consolidarea contactelor prieteneşti pe baza respectului reciproc la toate nivelurile” cu Kievul, a dat el asigurări.

”Preşedintele belarus le urează ucrainenilor un cer paşnic, toleranţă, curaj şi forţă pentru a reveni la o viaţă bună”, a adăugat serviciul de presă al preşedinţiei belaruse.

Fostă republică sovietică, Ucraina sărbătoreşte Ziua Independenţei miercuri, zi în care marchează totodată şi împlinirea a şase luni de la invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Principal aliat al Moscovei, preşedintele Aleksandr Lukaşenko, la putere în Belarus din 1994, a pus teritoriul ţării sale la dispoziţia armatei ruse pentru ca aceasta să-şi poată lansa invazia asupra Ucrainei la 24 februarie, comentează AFP.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...