Sindicat: Trei sferturi dintre profesori nu vor să-i supravegheze pe elevi în timpul efectuării testelor din salivă

Sindicat: Trei sferturi dintre profesori nu vor să-i supravegheze pe elevi în timpul efectuării testelor din salivă

Aproape 76% dintre cadrele didactice din şcoli nu sunt de acord să-i supravegheze pe elevi în timp ce aceştia îşi vor administra teste rapide antigen din salivă pentru depistarea coronavirusului, reiese dintr-un sondaj realizat de Federaţia Sindicatelor din Educaţie (FSE) Spiru Haret şi publicat vineri.

Întrebarea a fost adresată către 21.721 de cadre didactice respondente, dintre care 24,3% s-au declarat de acord să îi supravegheze pe elevi în timp ce aceştia vor efectua testele, potrivit comunicatului organizaţiei sindicale.

Pe de altă parte, datele sondajului relevă că aproximativ unul din trei angajaţi din fiecare din cele trei categorii de salariaţi ai unităţilor de învăţământ - personal didactic, personal didactic auxiliar şi personal nedidactic - este de acord ca obligativitatea prezentării de către angajaţi a certificatului digital să fie impusă în unităţile de învăţământ.

Astfel, 58,1% dintre respondenţii din categoria personalului didactic nu sunt de acord ca accesul angajaţilor în unităţile şcolare să fie permis în funcţie de prezentarea certificatului digital, 30,5% sunt de acord, iar 11,4% au răspuns că nu ştiu.

La categoria personal didactic auxiliar, 51,1% dintre respondenţi nu sunt de acord ca certificatul digital să fie obligatoriu pentru accesul angajaţilor în şcoli, 37,7% sunt de acord, iar 11,2% dintre respondenţi au menţionat că nu ştiu.

De asemenea, 58% dintre respondenţii din categoria personalului nedidactic sunt împotriva obligativităţii certificatului digital pentru angajaţii din şcoli, în timp ce 29,2% sunt de acord cu măsura, iar 12,8% au răspuns că nu ştiu.

Sondajul a fost realizat de FSE Spiru Haret în perioada 10-12 noiembrie.

În ceea ce priveşte categoria de vârstă a respondenţilor, cei mai mulţi dintre aceştia sunt în categoria de vârstă 40-49 ani (40,2%), urmaţi de cei din categoria de vârstă 50-59 ani (24,2%) şi de cei din categoria 30-39 de ani (20,6%).

Referitor la zona în care se află unitatea angajatoare a respondenţilor, 39,6% provin din oraşe mari, 27,7% provin din oraşe mici, iar 32,7% provin din mediul rural. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e