Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat pe caz de boală!

Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat pe caz de boală!

Sindile, audiat la DNA! În vârstă de 42 de ani, șeful jandarmilor la represiunea din 10 august s-a pensionat pe caz de boală! El este audiat la această oră de procurorii DNA.

Ionuț Cătălin Sindile (42 de ani), fostul șef al Jandarmeriei Române și unul dintre personajele principale din 10 august, a ieșit la pensie din motive de boală, au precizat sursele G4Media.ro. La patruzeci și un pic de ani, Sindile ar suferi de probleme la inima, au mai precizat sursele. Înainte de pensionare, Ionuț Cătălin Sindile a fost comandant al şcolii de aplicaţie pentru jandarmi. Miza retragerii sale ar fi una financiară au explicat aceleași surse, fiind diferențe considerabile între salariul primit la Școala de Aplicație și pensie.

Cine este Ionuț Sindile

Ionuț Sindile a fost la comanda Jandarmeriei pe 20 iunie, când au avut loc incidentele din Piața Victoriei dintre jandarmi și protestatari, au declarat pentru G4Media.ro surse din ministerul de interne. Potrivit acestora, șeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoș, ar fi fost plecat de câteva zile din țară.

Sindile este originar din Teleorman, județul controlat de Liviu Dragnea și de unde provin premierul Viorica Dăncilă și ministrul de Interne, Carmen Dan, potrivit comunicatului oficial al Jandarmeriei ( sursa ).

Și Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei Române din timpul represiunii din 10 august 2018 este pensionar din motive medicale, la 45 de ani. Anunțul pensionării lui Cucoș a fost făcut de ministrul Marcel Vela, pe 4 martie.

„Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile Comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a spus Vela.


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

2 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

3 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat