Singura candidată pentru şefia Inspecţiei judiciare, o inspectoare care a hărţuit magistraţii curajoşi, soţie de fost prefect PSD, acuzată de plagiat

Singura candidată pentru şefia Inspecţiei judiciare, o inspectoare care a hărţuit magistraţii curajoşi, soţie de fost prefect PSD, acuzată de plagiat

CSM a publicat lista cu candidaţii care întrunesc condiţiile legale de participare la concursul pentru numirea în funcţia de inspector şef al Inspecţiei judiciare. E vorba doar de şefa Direcţiei de inspecţie pentru judecători, Roxana-Ioana Petcu. Vezi aici.

Judecătoarea Petcu a fost preşedinte al Tribunalului Ilfov şi este soţia lui Adrian Petcu, fost secretar de stat în MAI pe vremea lui Carmen Dan şi Liviu Dragnea şi fost prefect de Ilfov şi Bucureşti, dezvăluie G4Media.ro .

Roxana Petcu este inspectorul judiciar care a anchetat-o pe judecătoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor, cea care a dezvăluit reţelele din magistratura locală. Ulterior, Secţia pentru judecători a CSM a decis excluderea din magistratură a Crinei Muntean, iar apoi Înalta Curte a modificat sancțiunea de excludere din magistratură în reducerea salariului cu 25 la sută timp de 3 luni.

În calitate de şefă a Direcţiei de inspecţie pentru judecători, Roxana Petcu a cerut şi redeschiderea dosarului disciplinar al judecătorului Costin Andrei Stancu de la Curtea de Apel Piteşti, primul care a aplicat decizia CJUE şi a declarat Secţia Specială ca fiind ilegală din perspectiva dreptului european, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. Iniţial, judecătorul Stancu primise clasare, dar Roxana Petcu a cerut completarea cercetărilor și distribuirea la alt inspector care, până la urmă, l-a trimis în judecată disciplinară pe magistratul Stancu.

Şefa Direcţiei de inspecţie pentru judecători, Roxana Petcu, a contra-semnat şi acţiunea disciplinară pentru delict de opinie împotriva mai multor magistraţi, printre care Dragoş Călin, preşedintele asociaţiei Forumul Judecătorilor. Magistraţii au fost acuzaţi că au discutat deschis pe un forum intern al magistraţilor de pe Facebook şi ar fi făcut astfel politică şi aprecieri negative asupra unor instituţii precum Curtea Constituţională.

Inspectoarea Roxana Petcu şi şeful ei, Lucian Netejoru, au considerat şi că nu s-a încălcat independenţa Justiţiei după ce publicaţia Luju i-a linşat pe judecătorii care l-au condamnat pe Liviu Dragnea. Vezi aici.

Roxana Petcu se află pe lista Emiliei Şercan cu doctoratele suspecte de plagiat de la Academia de Poliţie. Vezi aici.

Mandatele actualului şef al IJ, Lucian Netejoru, se încheie la 15 mai 2022. Netejoru s-a remarcat, ca şi judecătoarea Petcu, prin acţiunile de hărţuire a magistraţilor reformişti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...