Singura soluție, înc-o revoluție? Atenție la ședința CSAT din 28 decembrie, când se forțează schimbarea șefului Statului Major al Armatei la cererea expresă a lui Dragnea!

Singura soluție, înc-o revoluție? Atenție la ședința CSAT din 28 decembrie, când se forțează schimbarea șefului Statului Major al Armatei la cererea expresă a lui Dragnea! Pe 28 decembrie va avea loc, la Cotroceni, una dintre cele mai tensionate ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării! Ministrul Apărării, la solicitarea expresă a lui Dragnea, va solicita încetarea mandatului actualului șef al Statului Major al Armatei, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă. Mai mult, se va duce la președinte cu un nume pus în plic de Liviu Dragnea.

Oameni buni, șeful suprem al Armatei României este președintele țării! Niciodată, după 1990, n-a îndrăznit nimeni să-i impună președintelui un șef executiv al Armatei!

Armata este ultima redută onestă a acestei țări. Emblema ei în NATO și în parteneriatul strategic cu Statele Unite!

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a anunţat miercuri 19 decembrie că nu va prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă la şefia Statului Major al Apărării, aflat în funcție din ianuarie 2015.

„Nu voi prelungi acest mandat. Legea prevede un mandat de patru ani de zile cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat în arhivele Ministerului Apărării Naţionale, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării, Statul Major General cum era pe atunci, şi-am dorit să menţin aceeaşi cutumă. (…) Mandatul se încheie în 31 decembrie”, a declarat Gabriel Leş la Antena 3, potrivit Agerpres.

Leș a mai spus că documentele privind îndepărtarea lui Ciucă de la șefia Statului major au fost transmise deja Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Miza schimbării lui Ciucă de la șefia Armatei, cerută insistent de Liviu Dragnea, o constituie marile contracte de înzestrare, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Cât a condus armata, Nicolae Ciucă s-a împotrivit unor achiziții considerate inutile sau nerezonabile din punct de vedere al condițiilor financiare.

Un astfel de contract dorit de PSD și căruia Ciucă i s-a opus a fost cel pentru înzestrarea forțelor navale, potrivit surselor citate.

Generalul Ciucă a absolvit Academia Militară în România și a urmat ulterior Academia militară americană West Point, considerată drept cea mai prestigioasă din lume. Generalul Ciucă are și experiență în teatrele externe de luptă: a comandat primul corp expediționar românesc din Afganistan, iar ulterior a comandat unități de luptă în Irak.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corabia se scufundă, complicii au început să fugă...

2 VIDEO Gâdea și Antena 3, o nouă porcărie ordinară! Chiar nu-i închide nimeni pe acești teroriști mediatici?

3 Judecați voi...

4 Mare amator de prostituate tinere, Pieleanu a greșit grav estimările și pentru Dragnea și pentru Firea, pe ban…

5 Ghiciți voi care dintre ăștia este președintele PSD al CJ Olt...