Singura soluție pentru TVR este ca Guvernul să numească prin ordonanță un director general interimar (surse)

Singura soluție pentru TVR este ca Guvernul să numească prin ordonanță un director general interimar (surse)

Singura soluție pentru deblocarea situației de la TVR este ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență prin care să numească un director general interimar, iar Parlamentul nu mai are nicio soluție legală pentru acest lucru, au declarat, miercuri, surse parlamentare.

"Singura soluție pentru deblocarea situației de la TVR este ca Guvernul să dea o ordonanță de urgență prin care să numească un director general interimar. Parlamentul, în condițiile date, nu mai poate să facă nimic, nu avem nicio soluție legală. Avem un Consiliu de Administrație ales de Parlament, dar nu avem cvorum pentru alegerea președintelui — director general. În situația de acum, nimeni nu își poate asuma semnarea documentelor, a plăților și tot ce mai e necesar pentru ca activitatea TVR să poată funcționa în condiții normale. Astăzi, la ora 24,00, îi expiră mandatul Irinei Radu", au precizat surse citate.

Potrivit acestora, conducerea Camerei a încercat să ia legătura cu premierul Dacian Cioloș pentru a discuta despre o astfel de ordonanță de urgență, dar acesta era în ședința de guvern și încă nu a fost contactat pe această temă.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”