Sinodul BOR: Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul - noul episcop al Hușilor

Sinodul BOR: Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul - noul episcop al Hușilor

Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost ales joi episcop al Hușilor, de către Sfântul Sinod.

Alegerea s-a făcut prin vot secret, noul episcop de Huși obținând 39 de voturi valabil exprimate din 48.

"Candidații propuși de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au fost Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, și Preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași", a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a desfășurat în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția patriarhului Daniel.

Scaunul episcopal al Hușior a rămas vacant după ce Corneliu Bârlădeanul a decis, în luna august, să depună în fața Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcția de episcop de Huși, în urma acuzațiilor că ar fi fost implicat într-o relație sexuală cu un bărbat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Voi ați auzit ce-a spus Teodorovici despre cutremurele din Gorj?

2 Anna Lesko, goală în baie și un mesaj misterios...

3 Avea plicuri cu cash și-n lenjeria de pat! / Bani găsiți în casa unei șefe de personal de la un spital județean: 150 900 lei, 41 430 euro, 1350 dolari ș…

4 O cântăreață de la noi a aflat că e „rezerva” când a sunat-o „oficiala”, din întâmplare!

5 Sorana, magnifică la Miami / Cîrstea a spulberat a 4-a jucătoare a lumii! Cec uriaș și salt mare în ierarhia WTA