Sinodul BOR: Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul - noul episcop al Hușilor

Sinodul BOR: Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul - noul episcop al Hușilor

Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a fost ales joi episcop al Hușilor, de către Sfântul Sinod.

Alegerea s-a făcut prin vot secret, noul episcop de Huși obținând 39 de voturi valabil exprimate din 48.

"Candidații propuși de către Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au fost Preasfințitul părinte Ignatie Mureșeanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, și Preacuviosul părinte arhimandrit Nichifor Horia, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi din Iași", a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a desfășurat în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția patriarhului Daniel.

Scaunul episcopal al Hușior a rămas vacant după ce Corneliu Bârlădeanul a decis, în luna august, să depună în fața Sfântului Sinod o cerere de retragere din funcția de episcop de Huși, în urma acuzațiilor că ar fi fost implicat într-o relație sexuală cu un bărbat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...