Siria: 250 de angajați ai unei fabrici de ciment, dați dispăruți după un atac al grupării Stat Islamic

Siria: 250 de angajați ai unei fabrici de ciment, dați dispăruți după un atac al grupării Stat Islamic

Circa 250 de angajați ai unei fabrici de ciment sunt dați dispăruți, începând de luni, după un atac al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) la Dmeir, localitate situată la 40 de kilometri nord-est de Damasc, au relatat localnici, informează joi AFP.

'Am pierdut de luni contactul cu 250 de muncitori de la fabrica de ciment Badia și nu știm unde se află ei', a afirmat pentru AFP un reprezentant al administrației acestei fabrici, în timp ce familii ale muncitorilor și-au exprimat temeri privind răpirea acestora de către SI.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), 'nu mai există contact cu zeci de angajați după un atac al SI asupra unei fabrici de ciment și sunt suspiciuni că ei au fost răpiți de SI și duși la o destinație necunoscută'.

Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, jihadiștii au eșuat, săptămâna aceasta, în a cuceri aeroportul militar și centrala electrică Techrin în cadrul unei ofensive împotriva Dmeir, aflat în mâinile opoziției siriene.

AGERPRES/(AS — autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...