Siria a interceptat rachete israeliene

Siria a interceptat rachete israeliene

Apărarea aeriană siriană a interceptat lovituri cu rachete israeliene în apropierea capitalei Damasc, a anunţat vineri agenţia oficială de presă SANA, citată de AFP.

"Apărarea noastră antiaeriană a oprit mai multe rachete în spaţiul aerian deasupra periferie de sud a Damascului, a informat SANA.

Corespondenţi ai agenţiei France Presse aflaţi la Damasc au spus că au auzit explozii puternice.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, rachetele au vizat baze iraniene din apropierea capitalei siriene.

La 14 mai, o lovitură similară a ucis cinci soldaţi, iar la 27 aprilie o altă lovitură a făcut o sută de morţi.

De la începutul războiului din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri aeriene în ţara vecină vizând poziţii ale armatei siriene, forţelor iraniene şi ale Hezbollahului libanez.

Statul evreu comentează rareori în legătură cu atacurile sale împotriva Siriei, dar afirmă că nu va permite Iranului să-şi extindă influenţa în Siria.

Declanşat de represiunea manifestaţiilor prodemocraţie, războiul din Siria a făcut aproximativ 500.000 de morţi, a devastat infrastructura ţării şi a strămutat milioane de persoane. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…