Sistemul antiaerian german IRIS-T a distrus cel puțin două rachete rusești care vizau Kievul VIDEO

Sistemul antiaerian german IRIS-T a distrus cel puțin două rachete rusești care vizau Kievul VIDEO

Sistemului antiaerian IRIS-T furnizat Ucrainei de către Germania și-a făcut exemplar datoria în timpul atacurilor cu rachete rusești. Cel puțin două rachete de croazieră au fost distruse de acest sistem chiar deasupra regiunii Kiev, iar imagini video au apărut pe rețelele de socializare

Racheta rusescă a fost victimă sigura pentru sistemul antiaerian german Colaj FOTO

Responsabilii militari ucraineni au declarat recent că sunt foarte mulțumiți de perfomanțele sistemului IRIS-T. „Singurul dezavantaj este că sunt puține. Este de așteptat ca industria germană să ia avânt pentru a crește producția astfel încât Ucraina să primească cât mai multe astfel de complexe. Unul dintre aceste sisteme funcționează deja în Ucraina”, a declarat cu ceva timp în urmă Iurii Ihnat, purtător de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Pravda .

Oficialul a refuzat să spună unde și cum este amplasat acest sistem, deoarece IRIS-T este ținta numărul unu pentru ruși, alături de sustemele HIMARS.

IRIS-T este o rachetă ghidată în infraroșu cu rază medie de acțiune disponibilă atât în variante aer-aer, cât și în variante sol-aer. O baterie IRIS-T SLM, furnizată de Germania Ucrainei, este formată din trei lansatoare montate pe camioane, care transportă câte opt rachete (cu o rază de acțiune de 40 de kilometri) și un vehicul de comandă separat, care poate fi poziționat până la 20 de kilometri distanță. Vehiculul de comandă integrează mai multe surse radar și este capabil să lanseze și să urmărească toate cele 24 de rachete simultan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...