Situație scăpată de sub control în Grecia: mii de localnici fug de coronavirus din orașe în sate

Situație scăpată de sub control în Grecia: mii de localnici fug de coronavirus din orașe în sate

Mii de familii au plecat cu mașinile vineri dimineață din marile orașe din Grecia spre sate sau insulele unde au case de vacanță, transmite presa greacă.

Cozi kilometrice s-au format pe autostrăzi, la punctele de plată a vignetei, iar autoritățile avertizează asupra consecințelor catastrofale ale acestui exod.

Oamenii fug din orașe cu întreaga familie, cu animalele de companie, bagaje și provizii, sperând că în mediul rural e mai ușor să se ferească de coronavirus.

Autoritățile arată însă că plecările masive măresc exponențial șansele de transmitere a coronavirusului în comunitățile rurale, locuite preponderent de bătrâni.

Mai mult, oficialul guvernamental însărcinat cu comunicarea în timpul crizei, Sotiris Tsiodras, a avertizat că sistemele sanitare din micile comunități rurale sunt complet nepregătite în cazul apariției virusului, spre deosebire de spitalele și clinicile din orașe, mult mai bine echipate.

Pe lângă miile de greci, în insulele turistice au început să vină și mii de turiști, mai ales din Italia și Marea Britanie, sporind îngrijorarea autorităților elene.

Grecia nu a luat măsuri de limitare a circulației persoanelor.

Foto: Coadă pe autostradă în Grecia / Facebook


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

3 Așa o fi?

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Așa o fi?